
Την άμεση αντίδραση του επιχειρηματικού κόσμου πυροδότησε η απόπειρα δολοφονίας κατά του Αμερικανού πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με μια σειρά CEOs και προέδρων να καταδικάζουν την πολιτική βία.
«Προσεύχομαι για την ταχεία ανάρρωση του προέδρου Τραμπ», έγραψε ο διευθύνων Σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ, προσθέτοντας «καταδικάζω έντονα αυτή τη βία».
Ήταν ένα συναίσθημα που μοιράζονταν πολλοί.
I pray for President Trump’s rapid recovery. My thoughts are with him, the other victims and the Trump family. I strongly condemn this violence.
— Tim Cook (@tim_cook) July 14, 2024
«Απλά απαίσια» είπε ο CEO της Amazon Andy Jassy.
Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Οι πρώτες επιπτώσεις στις αγορές
It’s hard to digest what happened in Pennsylvania today. Just awful. My thoughts go out to the victims’ families. Glad that President Trump is safe and hoping he recovers quickly.
— Andy Jassy (@ajassy) July 14, 2024
Ο προκάτοχος του Jassy, Τζεφ Μπέζος, πρόσθεσε ότι «ο πρώην Πρόεδρός μας έδειξε τεράστια χάρη και θάρρος κάτω από κυριολεκτικά πυρά απόψε».
Ο επιχειρηματικός κόσμος «εύχεται» στον Τραμπ
Τα αισθήματα υποστήριξης ήταν εμφανή σε όλον τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο και τα μοιράστηκαν πολλοί κορυφαίοι ηγέτες της C-suite, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που συγκρούστηκαν με τον Τραμπ όλα αυτά τα χρόνια.
«Προσευχόμαστε για γρήγορη ανάρρωση για τον Πρόεδρο Τραμπ», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ. «Η πολιτική βία υπονομεύει τη δημοκρατία και πρέπει πάντα να καταδικάζεται».
Άλλες παρόμοιες δηλώσεις διατυπώθηκαν από τους CEO της Microsoft, και της Airbnb έως την την Alphabet (μητρικής της Google) και άλλων.
«Μια πολύ δύσκολη νύχτα για το έθνος μας», πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, Πατ Γκέλσινγκερ.
Ο πρώην Πρόεδρος, αφού μετέβη σε νοσοκομείο προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάστασή του, επέστρεψε αργότερα στο Νιου Τζέρσεϊ και δημοσίευσε το πρωί της Κυριακής ότι ανυπομονεί να μιλήσει αργότερα αυτή την εβδομάδα στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών.
Η στήριξη από τον Ίλον Μασκ
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla. Ίλον Μασκ , μόλις μισή ώρα μετά την επίθεση, έγραψε «υποστηρίζω πλήρως τον Πρόεδρο Τραμπ και ελπίζω για ταχεία ανάρρωσή του».
Η επίσημη υποστήριξη του Μασκ δεν αποτελεί έκπληξη. Έχει από καιρό επικροτήσει τον Τραμπ και επικρίνει τον Μπάιντεν. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της Wall Street Journal, συνομιλεί με τον Τραμπ για διάφορα θέματα πολλές φορές το μήνα.
I fully endorse President Trump and hope for his rapid recovery pic.twitter.com/ZdxkF63EqF
— Elon Musk (@elonmusk) July 13, 2024


Latest News

Αναβρασμός με τους δασμούς Τραμπ - Μπορούν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές να βγουν κερδισμένες;
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα - Πώς θα ισορροπήσουν στον εμπορικό πόλεμο

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing