Η AstraZeneca προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να μεταφέρει την εγκατάσταση παραγωγής εμβολίων της από το Μέρσεϊσαϊντ της Βρετανίας στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, εν μέσω ενός αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση των Εργατικών σχετικά με τα σχέδια για την περικοπή της κρατικής βοήθειας που είχε υποσχεθεί για το έργο, όπως αναφέρουν οι Financial Times.
Άνθρωποι που είναι ενημερωμένοι για τις σκέψεις της κυβέρνησης δήλωσαν στους FT ότι η Υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς θέλει να μειώσει το ποσό της κρατικής στήριξης που παρέχεται στο κέντρο εμβολίων της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας, μειώνοντας το ποσό από μια υπόσχεση που είχε δοθεί από την τελευταία συντηρητική κυβέρνηση από περίπου 90 εκατ. λίρες σε 40 εκατ. λίρες.
Τζίρο 80 δισ. δολάρια έως το 2030 περιμένει η Astra Zeneca
Η προηγούμενη προσφορά περιελάμβανε έως και 70 εκατ. στερλίνες σε επιχορηγήσεις για την ανάπτυξη μιας υφιστάμενης μονάδας εμβολίων της AstraZeneca στο προάστιο Σπέκε, καθώς και 20 εκατ. στερλίνες σε υποστήριξη έρευνας και ανάπτυξης από τη βρετανική Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας, σύμφωνα με άτομα που έχουν ενημερωθεί για το θέμα.
Ανώτεροι εκπρόσωποι της AstraZeneca δήλωσαν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τη σχεδιαζόμενη επιχείρηση εμβολίων στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όπου προσφέρεται γενναιόδωρη οικονομική στήριξη για βιομηχανικά έργα.
Η AstraZeneca πρότεινε επίσης ότι η παραγωγή θα μπορούσε να γίνει στην Ινδία, όπου η εταιρεία έχει παράξει εμβόλια στο παρελθόν, σύμφωνα με άτομα που έχουν ενημερωθεί για τις συζητήσεις.
Η κυβέρνηση Τόρι ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι η AstraZeneca επενδύει 450 εκατ. λίρες για την έρευνα, την ανάπτυξη και την παραγωγή νέων εμβολίων στο Σπέκε. Οι Financial Times ανέφεραν τότε ότι η εταιρεία επεδίωκε να εξασφαλίσει έως και 100 εκατ. στερλίνες σε κρατική στήριξη.
Η πιθανή απόφαση της Βρετανίας να ανακαλέσει μέρος της προσφερόμενης χρηματοδότησης, στο πλαίσιο της επανεξέτασης από το Υπουργείο Οικονομικών των οικονομικών αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης, έρχεται σε αντίθεση με τα σημαντικά προνόμια που προσέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο πλαίσιο της βιομηχανικής στρατηγικής του.
Ο σκιώδης υπουργός Τεχνολογίας Άντριου Γκρίφιθ, ο οποίος συμμετείχε στην αρχική συμφωνία με την AstraZeneca, δήλωσε ότι εάν η νέα κυβέρνηση δεν αυξήσει την προσφορά χρηματοδότησης θα είναι «τεράστιο βήμα προς τα πίσω για το Ηνωμένο Βασίλειο».
Latest News
Κίνηση-έκπληξη από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας - Μείωση 50 μ.β. στα επιτόκια
Το βασικό επιτόκιο διαμορφώνεται στο 0,5% - Η Ελβετία ήταν η πρώτη μεγάλη οικονομία που χαλάρωσε τη νομισματική της πολιτική
Αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 3% του ΑΕΠ - Τι συζητούν οι Ευρωπαίοι
Αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες θα μπορούσαν να συμφωνηθούν στη σύνοδο κορυφής του NATO, το 2025, εντείνοντας την πίεση στους εθνικούς προϋπολογισμούς
Τι θα αποφασίσει το ιερατείο της ΕΚΤ για τα επιτόκια - Πού ποντάρουν οι αγορές
Οι αγορές σταθμίζουν τα δεδομένα που έχουν στο τραπέζι οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ και εκτιμούν πώς θα κινηθεί
Λίβανος: Πρώτη παράδοση κατεχομένου εδάφους από το Ισραήλ
Αμερικανός στρατηγός βρίσκεται στον Λίβανο για να επιβλέψει την παράδοση
Η μεγάλη αποτυχία του στοιχήματος των Shell και BP στην ηλεκτρική ενέργεια
Η ηλεκτρική ενέργεια ήταν το επόμενο μεγάλο στοίχημα για πολλές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, όμως γύρισε μπούμερανγκ
Ποιες είναι προτεραιότητες Τραμπ για τις πρώτες 100 ημέρες
Οι πέντε κορυφαίες προτεραιότητές του Ντόναλντ Τραμπ για τις πρώτες 100 ημέρες στο Οβάλ γραφείο
Ο Τραμπ δίνει «γη και ύδωρ» κινήτρων για να φέρει μεγάλες επενδύσεις πίσω στις ΗΠΑ
Ο Τραμπ αποσκοπεί σε μια κοσμογονία εγχώριων επενδύσεων στις ΗΠΑ - Η πρόταση για διευκολύνσεις στις επενδύσεις άνω του 1 δισ.
Η Ινδία κατασκευάζει το δικό της «Χόνγκ Κονγκ» - Το φαραωνικό project των 9 δισ.
Ανησυχία ότι το σχέδιο θα εξαλείψει μερικές από τις απομονωμένες φυλές που ζουν στα νησιά του αρχιπελάγους Νικομπάρ - Τι λέει η Ινδία
Από ένα KFC στην αυτοκρατορία των 3 δισ. - Ποιος είναι ο Αυστραλός επιχειρηματίας Τζακ Κάουιν
Σήμερα, ο Τζακ Κάουιν κατέχει το 98% της εταιρείας του, ενώ το υπόλοιπο 2% ανήκει σε ορισμένους από τους αρχικούς επενδυτές και μετόχους του
Οι τρεις αδύναμοι κρίκοι της ευρωοικονομίας το 2025
Θα παλέψουν με την ύφεση τη νέα χρονιά οι μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία