
Τριγμοί στη Γαλλία. Ο πρωθυπουργός, Μισέλ Μπαρνιέ, αναλαμβάνοντας τον κίνδυνο πτώσης της κυβέρνησής του, έχει αποφασίσει να προσφύγει στο άρθρο 49,3 του γαλλικού Συντάγματος που του επιτρέπει να νομοθετεί ερήμην της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης προκειμένου να κλείσει το ζήτημα των δαπανών για την κοινωνική ασφάλιση στο πλαίσιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2025.
Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, τα κόμματα της αριστεράς, όσο και το ακροδεξιό της Μαρίν Λεπέν, προχωρούν σε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Αντιμέτωπος με πρόταση μομφής είναι πιθανό να βρεθεί ο Γάλλος πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο καταθέτει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μπαρνιέ, μια πρωτοβουλία που ανακοίνωσε πως θα στηρίξει και η ακροδεξιά.
Σε μήνυμά του στο X, ο πρόεδρος του ακροδεξιού RN Τζόρνταν Μπαρντέλα επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του προτίθεται να ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης Μπαρνιέ. «Δεν υπάρχει διέξοδος για μια κυβέρνηση που ξαναπιάνει το νήμα του Μακρονισμού, που αρνείται να λάβει υπόψη της την κοινωνική έκτακτη ανάγκη στο τέλος του μήνα και που αγνοεί την ανάγκη επανεκκίνησης της ανάπτυξης», έγραψε.
Γαλλία: Ο S&P διατήρησε σταθερή την αξιολόγηση
Με δεδομένο ότι τα κόμματα αυτά διαθέτουν από κοινού την κοινοβουλευτική πλειοψηφία η κυβέρνηση του Μισέλ Μπαρνιέ, τον οποίο όρισε πρωθυπουργό προ τριμήνου ο πρόεδρος Μακρόν, αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση σαφή κίνδυνο πτώσης.
Aπέσυρε ο Μπαρνιέ τις σχεδιαζόμενες περικοπές στις αποζημιώσεις φαρμάκων
Τα προβλήματα στη γαλλική κυβέρνηση εγείρονται λόγω των ζητημάτων για την έγκριση του προσχέδιου προϋπολογισμού.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός απέσυρε τις σχεδιαζόμενες περικοπές στις αποζημιώσεις φαρμάκων λίγες ώρες πριν τις παρουσιάσει στο κοινοβούλιο, σε μια προσπάθεια να κερδίσει την έγκριση της ακροδεξιάς για τον προϋπολογισμό και να αποφύγει την πρόκληση ψήφου δυσπιστίας.
Εύθραυστη η κυβέρνηση
Η κυβέρνηση του Μ. Μπαρνιέ, η οποία σχηματίστηκε στις 21 Σεπτεμβρίου έπειτα από πολλές εβδομάδες πολιτικής κρίσης, είναι ιδιαίτερα εύθραυστη.
Ο Μπαρνιέ υπενθύμισε πρόσφατα ότι η Γαλλία έχει χρέη ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και πρέπει να προβεί σε περικοπή δαπανών.
Η κυβέρνησή του μειοψηφίας έχει καταθέσει έναν προϋπολογισμό λιτότητας. Το επόμενο έτος, η κυβέρνηση στοχεύει να εξοικονομήσει 60 δισεκ. ευρώ.


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές