Δασμοί Τραμπ: Η Chipotle αγοράζει περισσότερα αβοκάντο εκτός Μεξικού αλλά μπορεί να πληγεί ούτως ή άλλως

Ακόμη και μετά απο πολυετείς προσπάθειες διαφοροποίησης προμηθευτών oi δασμοί Τραμπ μπορεί να πλήξουν την αλυσίδα fast food

Δασμοί Τραμπ: Η Chipotle αγοράζει περισσότερα αβοκάντο εκτός Μεξικού αλλά μπορεί να πληγεί ούτως ή άλλως

Η Chipotle έχει περάσει χρόνια διαφοροποιώντας πού προμηθεύει αβοκάντο για το γουακαμόλε της. Ωστόσο, θα μπορούσε να δει ένα πλήγμα από τους δασμούς λόγω εισαγωγών του πράσινου φρο΄υτοθυ από το Μεξικό.

Η αλυσίδα εστιατορίων με έδρα την Καλιφόρνια έχει βρει νέες πηγές αβοκάντο τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας fast food Σκοτ Μποουτράιτ κατά τη διάρκεια μιας κλήσης την Τρίτη για να συζητήσει τα κέρδη της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο.

«Η ομάδα της εφοδιαστικής μας αλυσίδας έχει κάνει μια αξιοσημείωτη δουλειά τα τελευταία δύο χρόνια με τη διαφοροποίηση των προμηθευτών”, δήλωσε ο Μποουτράιτ.

Wall Street: «Χτυπούν» την αγορά οι δασμοί Τραμπ – Βουτιά για τις αυτοκινητοβιομηχανίες

«Σήμερα, προμηθευόμαστε τόσο από την Κολομβία, το Περού και τη Δομινικανή Δημοκρατία», είπε. «Μόνο περίπου το 50% των αβοκάντο που χρησιμοποιούμε σήμερα προέρχεται από το Μεξικό».

Περίπου το 90% όλων των αβοκάντο που καταναλώνονται στις ΗΠΑ προέρχονται από το Μεξικό, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ ανέφερε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα αναστείλει την επιβολή δασμών 25% στα μεξικάνικα προϊόντα για ένα μήνα, αφού μίλησε με την Πρόεδρο του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ.

Εάν οι δασμοί τελικά τεθούν σε ισχύ, θα μπορούσε να αυξήσουν το κόστος πωλήσεων της Chipotle κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες, δήλωσε ο CFO Άνταμ Ράιμερ στην κλήση κερδών της Τρίτης. Εκτός από τα αβοκάντο, η Chipotle εισάγει επίσης λάιμ, πιπεριές και ντομάτες από το Μεξικό, είπε ο Ράιμερ.

Οι μετοχές της Chipotle υποχώρησαν έως και 5% στις συναλλαγές μετά το ωράριο την Τρίτη. Οι συγκρίσιμες πωλήσεις και τα έσοδα της αλυσίδας ήταν χαμηλότερα από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

Η πηγή αβοκάντο του Chipotle ποικίλλει ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Το 2023, για παράδειγμα, ο Chipotle πήρε τα φρούτα από το Μεξικό την άνοιξη πριν μεταβεί σε πηγές στην Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είπε ο τότε οικονομικός διευθυντής Τζακ Χάτουνγκ στη Wall Street Journal εκείνη την εποχή.

OT Originals

Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο