array(5) {
  ["ai_cats"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(20) "Business and Finance"
  }
  ["ai_subcats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(18) "Financial Industry"
    [1]=>
    string(7) "Economy"
  }
  ["ai_tone"]=>
  string(8) "positive"
  ["ai_dv_cat1"]=>
  string(16) "Personal Finance"
  ["ai_dv_cat2"]=>
  string(8) "Business"
}

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ισχυρή άνοδος

Η είδηση για επίτευξη κατάπαυσης του πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν δημιουργεί προσδοκίες για επιστροφή της επενδυτικής αισιοδοξίας στις αγορές

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ισχυρή άνοδος

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Ισχυρές ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να επανέρχεται πάνω από τα επίπεδα των 2.500 μονάδων.

Η είδηση για επίτευξη κατάπαυσης του πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν δημιουργεί προσδοκίες για επιστροφή της επενδυτικής αισιοδοξίας στις αγορές

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 2.528,64 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,44%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 31,54 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές στο ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,54%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,21%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (+3,84%), της Τιτάν (+3,41%), της Εθνικής (+2,93%), της Optima Bank (+2,75%), της Eurobank (+2,73%), της Alpha Bank (+2,71%) κ αι της Elvalhalcor (+2,70%).

Αντιθέτως, πτώση καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (-1,29%), της Motor Oil (-0,59%) και της Coca Cola HBC (-0,17%). Ανοδικά κινούνται 77 μετοχές, 9 πτωτικά και 6 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Δομική Κρήτης (+8,30%) και Viohalco (+3,84%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές EXAE (-1,22%) και ‘Ελαστρον (-1,11%).

Ανοδικά κινούνται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο της αποκλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή και της σημαντικής υποχώρησης των διεθνών τιμών πετρελαίου.

Την ίδια στιγμή, το συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου Brent υποχωρούν κατά σχεδόν 7% κοντά στα 90 δολάρια το βαρέλι, με τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου να καταγράφουν απώλειες και να αποτελούν έναν από τους ελάχιστους κλάδους του STOXX 600 με πτωτική τάση.

OT Originals
Περισσότερα από Xρηματιστήριο Αθηνών

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies