Νέα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού θεσπίζονται στην Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς οι ηγέτες των χωρών αυτών προσπαθούν να καταπολεμήσουν τα αυξανόμενα κρούσματα Covid-19.

Αν και ο Μπόρις Τζόνσον εξακολουθεί να εξετάζει παρόμοια μέτρα στην Αγγλία, οι αποκεντρωμένες κυβερνήσεις έχουν προχωρήσει στη θέσπιση νέων κανόνων.

Ουαλία

Από τις 6 το πρωί της Boxing Day – δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων- θα επιτρέπεται το πολύ έξι άτομα να συναντηθούν σε παμπ, κινηματογράφους και εστιατόρια.
Συνολικά θα επιτρέπονται 30 άτομα σε εσωτερικές εκδηλώσεις ενώ μόλις 50 άτομα σε υπαίθριες εκδηλώσεις.

Με βάση τα νέα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης η απαιτούμενη απόσταση επανέρχεται στα δύο μέτρα σε δημόσιους χώρους και γραφεία, ενώ τα νυχτερινά κέντρα θα κλείσουν.

Σκωτία

Για συμμετοχή στις μεγάλες εκδηλώσεις καθιερώνεται η φυσική απόσταση του ενός μέτρου μεταξύ των συμμετεχόντων σε αυτές, ενώ το σύνολο των ατόμων θα περιοριστεί σε 100 όταν πρόκειται για όρθιους σε εσωτερικούς χώρους, σε 200 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 500 άτομα σε εξωτερικούς χώρους, από τις 5 το πρωί της Κυριακής 26 Δεκεμβρίου.

Έως και τρεις οικογένειες μπορούν να συναντηθούν με απόσταση ενός μέτρου μεταξύ τους σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπως μπαρ, εστιατόρια, θέατρα, κινηματογράφους και γυμναστήρια.

Σε εσωτερικούς χώρους όπου σερβίρεται αλκοόλ αυτό θα γίνεται μόνο σε καθήμενους σε τραπέζι.

Οι περιορισμοί θα επανεξεταστούν σε τρεις εβδομάδες και θα συνδυαστούν με περαιτέρω αλλαγές που θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα στις 5 το πρωί, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των νυχτερινών κέντρων.

Βόρεια Ιρλανδία

Οι περιορισμοί ξεκινούν την Κυριακή 26 και τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, με τις εσωτερικές εκδηλώσεις να μην επιτρέπονται πλέον και τα νυχτερινά κέντρα να κλείνουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν

ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω