Εξέπνευσε τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Δευτέρας η προθεσμία εγγραφής στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου, με τον τελικό αριθμό εγγεγραμμένων να ξεπερνά τους 200.000 από 128 χώρες.

Οι εγγεγραμμένοι ανήλθαν σε 202.556, εκ των οποίων 153.322 (75,7%) είναι κάτοικοι της επικράτειας και 49.234 (24,3%) Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό.

Ο μεγαλύτερος αριθμός εγγραφών καταγράφτηκε στη Γερμανία (9.578), στο Ηνωμένο Βασίλειο (9.090), στις ΗΠΑ (3.857), το Βέλγιο (3.491), στην Ολλανδία (3.119) και στην Κύπρο (2.808).

Η συνέχεια

Η αποστολή του εκλογικού φακέλου θα γίνει από το υπουργείο Εσωτερικών μέσω κούριερ εντός του Μαΐου. Η παραλαβή γίνεται υποχρεωτικά είτε από τον ίδιο τον εκλογέα είτε από τρίτο πρόσωπο που έχει ρητή εξουσιοδότηση για την παραλαβή του, με θεώρηση γνησίου υπογραφής μέσω gov.gr ή από δημόσια αρχή.

Ο εκλογέας ενημερώνεται με ηλεκτρονικό μήνυμα για την αποστολή του φακέλου και με ηλεκτρονικό σύνδεσμο για την παρακολούθηση της πορείας του (tracking).

Ο φάκελος θα περιλαμβάνει τον φάκελο επιστροφής επιστολικής ψήφου, το ψηφοδέλτιο που θα είναι ενιαίο με όλα τα κόμματα, τον φάκελο ψηφοφορίας που θα είναι ανώνυμος, ένα έντυπο οδηγιών, τον κατάλογο υποψηφίων και μια αίτηση – υπεύθυνη δήλωση που είναι υποχρεωτικό να συμπληρωθεί.

Στις εκλογές του Ιουνίου θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν και απόδημοι που διαμένουν σε χώρες όπου στις περσινές βουλευτικές εκλογές δεν συστάθηκαν εκλογικά τμήματα, καθώς δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός. Σε αυτές συγκαταλέγονται η Αγκόλα, η Μποτσουάνα, η Ζάμπια, η Παπούα – Νέα Γουινέα, το Τζιμπουτί, τα Νησιά Μπαρμπάντος, η Γκάνα, το Ελ Σαλβαδόρ, η Ακτή Ελεφαντοστού κά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
«Νόμιμη η διαφορετική τιμολόγηση των πολυεθνικών», λέει ο Σκέρτσος – Γιατί στέλνει επιστολή στη φον ντερ Λάιεν ο Μητσοτάκης
Επικαιρότητα |

«Νόμιμη η διαφορετική τιμολόγηση των πολυεθνικών», λέει ο Σκέρτσος - Γιατί στέλνει επιστολή στη φον ντερ Λάιεν ο Μητσοτάκης

Το προεκλογικό όψιμο κυβερνητικό ενδιαφέρον για την ακρίβεια των πολυεθνικών είναι θέμα σημερινής ανάρτησης του υπουργού Επικρατείας