Ενώ τα στοιχεία για την αγορά εργασίας παρέχουν ανάσα στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, προσφέρουν επίσης κάποια ανακούφιση για τους Βρετανούς, οι οποίοι είδαν την πρώτη πραγματική αύξηση των μισθών εδώ και 16 μήνες. όπως αναφέρει το Bloomberg.

Σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας την Τρίτη, οι μέσες αποδοχές εξαιρουμένων των μπόνους αυξήθηκαν κατά 7,8% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Βρετανία: Xρεοκόπησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπέρμιγχαμ

Ενώ τα στοιχεία για την αγορά εργασίας παρέχουν ανάσα στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, προσφέρουν επίσης κάποια ανακούφιση για τους Βρετανούς, οι οποίοι είδαν την πρώτη πραγματική αύξηση των μισθών εδώ και 16 μήνες. Οι πραγματικές συνολικές αποδοχές αυξήθηκαν κατά 0,6% τους τρεις μήνες έως τον Ιούλιο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, ένα στοιχείο που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ για να υποστηρίξει ότι η κρίση έχει φτάσει στο τέλος της.

«Οι αποδοχές  συνεχίζουν να αυξάνονται, με ρυθμό ρεκόρ εκτός της περιόδου που επηρεάστηκε από την πανδημία», δήλωσε ο Ντάρεν Μόργκαν, διευθυντής οικονομικών στατιστικών στο ONS. «Σε συνδυασμό με τον χαμηλότερο πληθωρισμό, αυτό σημαίνει ότι ο πραγματικός μισθός των ανθρώπων δενμειώνεται πλέον».

Σε υψηλό διετίας η ανεργία

Το ποσοστό των ανέργων αυξήθηκε στο 4,3% τους τρεις μήνες μέχρι τον Ιούλιο, το υψηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Τα στοιχεία σηματοδότησαν τη μεγαλύτερη μείωση της απασχόλησης εκτός περιόδων ύφεσης και υποδηλώνουν ότι η προσπάθεια της BOE  αποδίδει, σύμφωνα με το Resolution Foundation. Επιπλέον, μειώθηκε το κόστος ζωής, με τη συνολική αύξηση των μισθών να ξεπερνά τον πληθωρισμό για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2022.

«Εξακολουθούμε να αναμένουμε αύξηση των επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα, αλλά με την ανεργία να αυξάνεται επίσης, αυτά τα τελευταία στοιχεία δεν ανταποκρίνονται στην ανάγκη να αυξηθούν τα επιτόκια πολύ περισσότερο», δήλωσε ο James Smith, οικονομολόγος για τις αναπτυγμένες αγορές στην ING.

Η λίρα υποχώρησε έως και 0,3% στα 1,2477 δολάρια, καθώς οι αναλυτές μείωσαν τις προβλέψεις για περαιτέρω σύσφιγξη. Η τιμολόγηση των swap δείχνει ότι η αγορά αναμένει όλο και περισσότερο ότι η αύξηση κατά ένα τέταρτο της μονάδας αυτό το μήνα θα είναι η τελευταία της BOE για αυτό τον κύκλο σύσφιγξης. Κοιτάζοντας πιο μακροπρόθεσμα, οι αγορές στοιχηματίζουν σε μείωση των επιτοκίων κατά περίπου μισή μονάδα μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή