«Αυξημένες θέσεις» σε μετοχές της Βρετανίας των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας (με αντιστάθμιση κινδύνου στο νόμισμα), «ουδέτερη θέση» για τις μετοχές της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας (χωρίς αντιστάθμιση στο νόμισμα) και «μειωμένες θέσεις» στην Ευρώπη (εκτός Βρετανίας) και των αναδυόμενων αγορών με προτίμηση στους κυκλικούς έναντι των αμυντικών κλάδων συστήνει για τις αγορές ο Robert Buckland, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής για τις μετοχικές αγορές και η ομάδα των αναλυτών της Citigroup Global Markets Inc., σε σημείωμά τους προς τους πελάτες της τράπεζας.

«Αγκάθια» το ισχυρό δολάριο και οι αποδόσεις των ομολόγων

Όπως εκτιμούν, μπορεί οι ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη να οδηγήσουν βραχυπρόθεσμα τις παγκόσμιες μετοχικές αγορές υψηλότερα, όμως, οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων και το ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ υποδηλώνουν ότι οι συνθήκες ρευστότητας αρχίζουν να επιδεινώνονται. Οι τιμές στόχοι μάλιστα που θέτουν για τις βασικές χρηματιστηριακές αγορές υποδηλώνουν, όπως αναφέρουν, πως η ενδεδειγμένη στρατηγική είναι οι αγορές μετοχών κατά την πτώση των χρηματιστηρίων, δεδομένου μάλιστα πως ο σχετικός δείκτης με 18 παραμέτρους που παρακολουθεί ώστε να δει εάν οι αγορές εισέρχονται σε bear market (μακροχρόνια πτωτική αγορά) δείχνει πως σε 7,5 περιπτώσεις οι δείκτες βρίσκονται στο «κόκκινο».

Ειδικότερα έθεσε ως τιμές – στόχους για το τέλος του 2021 τις 765 μονάδες για τον παγκόσμιο δείκτη μετοχών MSCI ACWI Local (απόδοση -2% από τα σημερινά επίπεδα), τις 1.350 μονάδες για τον δείκτη αναδυομένων αγορών MSCI EMF GEM (+3% από τα σημερινά επίπεδα), τις 3.800 μονάδες για τον δείκτη S&P 500 των ΗΠΑ (-4% από τα σημερινά επίπεδα), τις 425 μονάδες για τον ευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600 (-2% από τα σημερινά επίπεδα), τις 7000 μονάδες για τον βρετανικό δείκτη FTSE 100 (+3% από τα σημερινά επίπεδα) και τις 1.900 μονάδες (-2% από τα σημερινά επίπεδα) για τον ιαπωνικό δείκτη Topix.

Χρηματιστήριο Αθηνών

Όσον αφορά για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται απλώς σε έναν συνολικό πίνακα με τις αποτιμήσεις των αγορών με ειδικό βάρος μηδέν (ο), καθώς η κεφαλαιοποίηση της ελεύθερης διασποράς των ελληνικών μετοχών που περιλαμβάνονται είναι μόλις 9 δισ. ευρώ και προφανώς δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του συνόλου του ελληνικού χρηματιστηρίου. Εξάλλου στους βασικούς δείκτες αναδυομένων αγορών που συμπεριλαμβάνεται σήμερα η Ελλάδα υπάρχουν μόλις 3 μετοχές αν και οι προσδοκίες ότι τους επόμενους μήνες θα μπορούσαν να ενταχθούν και άλλες ελληνικές μετοχές μετά και την άνοδο της κεφαλαιοποίησης ορισμένων ισχυρών εταιρειών του ΧΑ έχουν αυξηθεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνεχίζει τα «μπρος – πίσω»
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Συνεχίζει τα «μπρος - πίσω» το ΧΑ - Αρκετοί τίτλοι κάνουν μικρούς «κύκλους»

Οι εναλλαγές μεταξύ των στρατοπέδων είναι καθημερινές στην αγορά, με αρκετούς τίτλους να κάνουν μικρούς «κύκλους» πέριξ των επιπέδων τους ευνοώντας τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις