Ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες εργαζομένων που θα απαλλαχθούν φέτος από τα τεκμήρια διαβίωσης, αρκεί να πληρούνται σωρευτικά τρεις συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Πιο αναλυτικά, όσοι ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα που εντός του 2020 χαρακτηρίστηκε ως πληττόμενη ή έκλεισαν με κρατική εντολή ανεξαρτήτως χρονικού διαστήματος, εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα εντός του έτους 2020, ναυτικοί των οποίων η σύμβαση ναυτολόγησης ανεστάλη κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε διαστήματος εντός του 2020, όσοι εντάχθηκαν στον μηχανισμό ενίσχυσης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ανεξαρτήτως χρονικού διαστήματος εντός του 2020 και ιδιοκτήτες ακινήτων, που έλαβαν μειωμένο μίσθωμα εντός του 2020, για το οποίο έχει υποβληθεί έστω και μία εγκεκριμένη δήλωση COVID -19 απαλλάσσονται φέτος από τα τεκμήρια διαβίωσης.

Οι προϋποθέσεις

Αρκεί να πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

1. Τουλάχιστον σε ένα από τα δύο (2) προηγούμενα φορολογικά έτη δεν φορολογήθηκαν με βάση τα τεκμήρια

2. Δεν υπήρξε αύξηση των αντικειμενικών δαπανών και υπηρεσιών (τεκμηρίων) του φορολογικού έτους 2020 σε σχέση με το φορολογικό έτος 2019 και,

3. Σε περίπτωση δαπάνης απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, η εν λόγω δαπάνη δικαιολογείται από τα αναγραφόμενα στη δήλωση χρηματικά ποσά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax