Νέοι όροι χρήσης των υπηρεσιών της WhatsΑpp θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο 15 Μαΐου. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου, αφού η εταιρεία θα μοιράζεται περισσότερες πληροφορίες χρηστών με την Facebook.

Παλαιότερα, είχε ακουστεί το ενδεχόμενο διαγραφής ή απενεργοποίησης λογαριασμών, οι οποίοι δεν θα συμφωνούσαν με τη νέα πολιτική, όπως ανέφερε η ίδια η εταιρεία, όμως, δεν θα πραγματοποιήσει την απειλή της. Αν και είχε ακουστεί ότι δεν θα υπάρξει διαγραφή, πάντως, φαίνεται ότι όσοι δεν αποδεχτούν τους όρους χρήσης που θέτει το WhatsApp, ενδέχεται να δουν τους λογαριασμούς τους να υπολειτουργούν.

Το θέμα της μη ορθής λειτουργίας

Το WhatsApp ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να προβεί σε διαγραφές λογαριασμών, που δεν έχουν κάνει δεκτούς τους όρους χρήσης του. Απλώς, θα τους στερήσει λειτουργικότητας, όπως σημειώνει η εφαρμογή. To χρονικό όριο για να δεχτεί κανείς τους όρους χρήσης της πλατφόρμας είναι η 15η Μαΐου.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο το WhatsApp διαγράφει ένα λογαριασμό, είναι όταν αυτός μένει ανενεργός για 120 συνεχόμενες μέρες. Επομένως, όσοι επιλέξουν να συνεχίσουν να έχουν την εφαρμογή εγκατεστημένη στο κινητό τους, αλλά δεν θέλουν να κάνουν αποδοχή των ανανεωμένων όρων χρήσης, θα έχουν μειωμένη λειτουργικότητα της εφαρμογής διαθέσιμη.

Τι είναι το WhatsApp

Το WhatsApp Messenger είναι μία ιδιόκτητη εφαρμογή άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων για smartphones. Εκτός από την ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου, οι χρήστες μπορούν να στείλουν ο ένας στον άλλο εικόνες, βίντεο, ήχους και μηνύματα πολυμέσων.

Το λογισμικό είναι διαθέσιμο για Android, BlackBerry OS, BlackBerry 10, iOS, Series 40, Symbian (S60) και Windows Phone.

Η WhatsApp Inc ιδρύθηκε το 2009 από τους δύο βετεράνους της Yahoo!, Brian Acton και Jan Koum και η βάση της εταιρείας βρίσκεται στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια.

Ανταγωνίζεται με μια σειρά από ασιατικές υπηρεσίες μηνυμάτων (όπως η LINE, KakaoTalk και WeChat). Ωστόσο, το WhatsApp χειριζόταν δέκα δισεκατομμύρια μηνύματα την ημέρα από τον Αύγουστο του 2012.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, το WhatsApp έχει επηρεάσει τα SMS σε κινητά τηλέφωνα, όπως το Skype επηρέασε τις διεθνείς κλήσεις στα σταθερά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία