Νέοι όροι χρήσης των υπηρεσιών της WhatsΑpp θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο 15 Μαΐου. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου, αφού η εταιρεία θα μοιράζεται περισσότερες πληροφορίες χρηστών με την Facebook.
Παλαιότερα, είχε ακουστεί το ενδεχόμενο διαγραφής ή απενεργοποίησης λογαριασμών, οι οποίοι δεν θα συμφωνούσαν με τη νέα πολιτική, όπως ανέφερε η ίδια η εταιρεία, όμως, δεν θα πραγματοποιήσει την απειλή της. Αν και είχε ακουστεί ότι δεν θα υπάρξει διαγραφή, πάντως, φαίνεται ότι όσοι δεν αποδεχτούν τους όρους χρήσης που θέτει το WhatsApp, ενδέχεται να δουν τους λογαριασμούς τους να υπολειτουργούν.
Το θέμα της μη ορθής λειτουργίας
Το WhatsApp ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να προβεί σε διαγραφές λογαριασμών, που δεν έχουν κάνει δεκτούς τους όρους χρήσης του. Απλώς, θα τους στερήσει λειτουργικότητας, όπως σημειώνει η εφαρμογή. To χρονικό όριο για να δεχτεί κανείς τους όρους χρήσης της πλατφόρμας είναι η 15η Μαΐου.
Ο μόνος λόγος για τον οποίο το WhatsApp διαγράφει ένα λογαριασμό, είναι όταν αυτός μένει ανενεργός για 120 συνεχόμενες μέρες. Επομένως, όσοι επιλέξουν να συνεχίσουν να έχουν την εφαρμογή εγκατεστημένη στο κινητό τους, αλλά δεν θέλουν να κάνουν αποδοχή των ανανεωμένων όρων χρήσης, θα έχουν μειωμένη λειτουργικότητα της εφαρμογής διαθέσιμη.
Τι είναι το WhatsApp
Το WhatsApp Messenger είναι μία ιδιόκτητη εφαρμογή άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων για smartphones. Εκτός από την ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου, οι χρήστες μπορούν να στείλουν ο ένας στον άλλο εικόνες, βίντεο, ήχους και μηνύματα πολυμέσων.
Το λογισμικό είναι διαθέσιμο για Android, BlackBerry OS, BlackBerry 10, iOS, Series 40, Symbian (S60) και Windows Phone.
Η WhatsApp Inc ιδρύθηκε το 2009 από τους δύο βετεράνους της Yahoo!, Brian Acton και Jan Koum και η βάση της εταιρείας βρίσκεται στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια.
Ανταγωνίζεται με μια σειρά από ασιατικές υπηρεσίες μηνυμάτων (όπως η LINE, KakaoTalk και WeChat). Ωστόσο, το WhatsApp χειριζόταν δέκα δισεκατομμύρια μηνύματα την ημέρα από τον Αύγουστο του 2012.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, το WhatsApp έχει επηρεάσει τα SMS σε κινητά τηλέφωνα, όπως το Skype επηρέασε τις διεθνείς κλήσεις στα σταθερά.
Latest News
Πρόστιμο 75 εκατ. δολ. από την Τουρκία στην Google
Η μη συμμόρφωση θα έχει ως αποτέλεσμα περαιτέρω καθημερινά πρόστιμα - Η Google μπορεί να ασκήσει έφεση
Αντίστροφη μέτρηση για το digital economy forum 2024 του ΣΕΠΕ
Ποιοι θα πλαισιώσουν το συνέδριο του ΣΕΠΕ, ποιες είναι οι βασικές θεματικές ενότητες της διοργάνωσης
Η Κίνα σφίγγει τον κλοιό στο κυβερνοέγκλημα του χρηματοπιστωτικού τομέα
Η Υπηρεσία Κυβερνοχώρου δεσμεύτηκε για τη συνέχιση των προσπαθειών καταπολέμησης της ηλεκτρονικής απάτης στην Κίνα
Χτίζει... κόμβο logistics η Huawei στον Πειραιά – Οι νέες επενδύσεις που σχεδιάζει
«Το logistics hub που θα δημιουργηθεί ουσιαστικά θα λειτουργεί σαν πύλη εισόδου των προϊόντων της Huawei προς την Ευρώπη», είπε ο CEO της εταιρείας για τη νοτιοανατολική Ευρώπη
Η Apple φέρνει το ChatGPT στα iPhone και τα Mac - To Siri αποκτά AI
To chatbot τεχνητής νοημοσύνης θα ενεργοποιείται όταν ο χρήστης κάνει ερωτήσεις που το ίδιο το Siri δεν μπορεί να απαντήσει.
Θεοδωρόπουλος για AI: Αυτές είναι οι 4 ανησυχίες των επιχειρήσεων
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μίλησε στο AI Connect της Google για τις ανησυχίες των ελληνικών επιχειρήσεων γύρω από τη χρήση της AI
Η Google φέρνει στα ελληνικά σχολεία το “Experience AI”
Η Google και το Raspberry Pi Foundation παρέχουν χρηματοδοτική στήριξη και ενδυνάμωση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για ένα μέλλον καθοδηγούμενο από την Τεχνητή Νοημοσύνη
Σχέδιο απαγόρευσης των social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών και στην Ελλάδα; - Τι εξετάζεται
Προωθούνται αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών κάτω των 15 ετών στα social media
Πώς θα χτιστεί ο «Φάρος» του ελληνικού AI - Ο ρόλος του Υπερταμείου
Το έργο για τον «Φάρο» συνδέεται με την κατασκευή του εθνικού υπερυπολογιστή «Δαίδαλου» - Θα δημιουργηθεί θυγατρική που θα αναλάβει τη διαχείρισή του
Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google
Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits