Με οριακά κέρδη έκλεισαν στην πλειοψηφία τους οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς τα αναθεωρημένα στοιχεία για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη έδειξαν ότι η οικονομία συρρικνώθηκε λιγότερο απ’ ότι αναμενόταν το πρώτο τρίμηνο το έτους.  Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της Eurostat το ΑΕΠ στην ευρωζώνη παρουσίασε μείωση της τάξης του 0,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο έναντι εκτίμησης για μείωση της ταξης του 0,6%.

Ωστόσο τα στοιχεία έδειξαν απροσδόκητη πτώση της γερμανικής βιομηχανικής παραγωγή το μήνα Απρίλιο, γεγονός που επηρρέασε αρνητικά τη συνεδρίαση του γερμανικού χρηματιστηρίου.

Ο ευρύτερος δείκτης Stoxx600  έκλεισε ενισχυμένος με 0,45 μονάδες ή 0,1% στις 454,01 μονάδες. Τα μεγαλύτερα κέρδη έδωσε ο ταξιδιωτικός κλάδος που σημείωσε άνοδο της τάξης του 1,8% και στον αντίποδα τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο κλάδος των αυτοκινήτων με τις μετοχές του να σημειώσουν πτώση της τάξης του 1,1%.

Σε παγκόσμιο επίπεδο το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στις ανακοινώσεις για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, που θα γίνουν την Πέμπτη. Τον Απρίλιο ο ΔΤΚ είχε σημειώσει άνοδο της τάξης  του 4,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η πιο ταχεία άνοδο από το 2008. Οι οικονομολόγοι εκτιμούν, σύμφωνα με το Dow Jones, ότι το Μάιο θα ανέλθει σε 4,7% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.  Αν λοιπόν τα στοιχεία της Πέμπτης δείξουν ότι οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν και το Μάιο, οι επενδυτές φοβούνται οτι η FED θα επιβραδύνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο της τάξης του 0,25% , ή 17,87 μονάδες, στις 7.095,09 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC40 έκλεισε στο πράσινο, ενισχυμένος κατά 7,45 μονάδες, αύξηση δηλαδή της τάξης του 0,11 %, στις 6551,01 μονάδες. Στον αντίποδα η Φρανγκφούρτη έκλεισε με κόκκινο πρόσημο, καθώς ο δείκτης DAX έχασε 36,55 μονάδες , ήτοι οριακές απώλειες της τάξης του  0,23% και διαμορφώθηκε στις 15.640,60 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στην Ιταλία  έκλεισε αρνητικά στις 25.809,16  μονάδες, σημειώνοντας οριακή πτώση της τάξης του 0,06%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές