Ήπιες διακυμάνσεις παρουσιάζουν οι επιμέρους δείκτες της Wall Street με το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί εν αναμονή των κρίσιμων στοιχείων που δημοσιεύονται μεθαύριο για τα επίπεδα του πληθωρισμού.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Dow έχασε γρήγορα τα αρχικά του κέρδη, με αποτέλεσμα να υποχωρεί ελαφρά κατά 0,24% στις 34.550 μονάδες. Πολύ μικρή πτώση ύψους 0,12% στις 4.222 μονάδες και για τον S&P 500, που βρίσκεται μεν μια ανάσα από νέο ιστορικό υψηλό, αλλά δεν φαίνεται ακόμη να μπορεί να το «πιάσει».

Καλύτερο κλίμα στην τεχνολογική αγορά, όπως άλλωστε είχαν υποδείξει και τα futures, με τον Nasdaq να ανεβαίνει κατά 0,22% στις 13.912 μονάδες. Μάλιστα, στις μετοχές του δείκτη το ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μετοχή της Tesla που ξεκίνησε με άλμα 2,4%, χάρη στις αυξημένες παραγγελίες της εταιρείας στην Κίνα.

Θετική δραστηριότητα παρατηρείται και στις μετοχές του ταξιδιωτικού κλάδου, χάρη στην αναβάθμιση της Delta Air Lines από την Jefferies και την είδηση των νέων παραγγελιών για 737 Max που δέχτηκε η Boeing.

Θυμίζουμε πως χθες, Δευτέρα, ο Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισαν με μικρές απώλειες, αν και ο δείκτης των blue chip σκαρφάλωσε ενδοσυνεδριακά σε νέο ιστορικό υψηλό, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε μικρά κέρδη.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί ελαφρά στο 1,53%, ενώ το δολάριο υποχωρεί στο 1,2 έναντι του ευρώ.

Πτωτικές τάσεις και στα commodities, που παραμένουν ανήσυχα για τις εξελίξεις γύρω από τον πληθωρισμό, με τον χρυσό να υποχωρεί στα 1.895 δολάρια την ουγγιά και το πετρέλαιο να βρίσκεται κάτω από το όριο των 70 δολαρίων, στα 69,07 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]