Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

Ανοδικά κινούνται οι κλάδοι Πετρελαίου, Αερίου, Κατασκευών, Υλικών, Κοινής Ωφέλειας και Τηλεπικοινωνιών, ενώ διόρθωση παρατηρείται – μετά τη χθεσινή άνοδο – στους κλάδους Προσωπικών Οικιακών ειδών, Ασφαλειών Τραπεζών.

Οι επενδυτές στην Αθήνα λειτούργησαν από το πρώτο λεπτό με αγοραστική διάθεση. Μάλιστα μετά από καιρό το πρώτο εκατομμύριο για τον τζίρο κατάφερε να εμφανιστεί από τις 10:32.

Αυτό όμως που αξίζει να αναφερθεί είναι η επιφύλαξη των θεσμικών έναντι των τραπεζικών blue chip, καθώς τα τρία από αυτά ΑΛΦΑ ΕΥΡΩΒ και ΠΕΙΡ εμφάνιζαν απώλειες ενώ τον μέσο όρο ωθούσαν ψηλότερα τα κέρδη των ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΤΕΝΕΡΓ ΜΟΗ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

Η εικόνα της αγοράς μετά το πρώτο ημίωρο υπογράμμιζε τους καλύτερους όγκους συγκριτικά με τον μέσο όρο των προηγούμενων στην τρέχουσα εβδομάδα αλλά ο Γενικός Δείκτης Τιμών παρέμενε κοντά στο προηγούμενο κλείσιμο (τις 924,30 μονάδες) αφού με μεταβολή -0,02% καθόταν στις 924,11 μονάδες.

Ο τζίρος τότε ήταν στα 5,5 εκατ. ευρώ χωρίς πακέτα και οι ανοδικές μετοχές ήταν 30 με καθοδικές 42 και αμετάβλητες 10. Τα όρια της πορείας του ΓΔ παρέμειναν όπως τα όρισε το πρώτο τέταρτο.

Στον δείκτη με τις μετοχές που ενδιαφέρουν τους ξένους θεσμικούς ξεχώριζαν για τα κέρδη τους από τα 7 συνολικά ανοδικά blue chip οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ +4,50%, ΤΕΝΕΡΓ +1,32% και ΓΕΚΤΕΡΝΑ +1,01%. Στον αντίποδα τη μεγαλύτερη πτώση από τα 15 πτωτικά οι ΕΤΕ ΕΧΑΕ ΟΠΑΠ με απώλειες της τάξης του -0,6% ως -0,7%.

Η διάθεση για ενθυλάκωση κερδών μετά τη χθεσινή άνοδο δεν υπάρχει μόνο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση αλλά και στη μεσαία, όπου ο δείκτης της εμφανίζει οριακή μεταβολή με εναλλαγές στο πρόσημό της αλλά 10 μετοχές του FTSEM υποχωρούν ενώ τρεις είναι αμετάβλητες και επτά μόνο είναι ανοδικές με επίδοση +1,6% ξεχώρισε η ΜΙΓ και +0,55% κερδίζουν οι ΑΒΑΞ ΕΛΤΟΝ ΙΚΤΙΝ ενώ σημαντικές απώλειες είχαν ΕΥΑΠΣ +1,17% και ΣΕΝΤΡ-1,5%.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών