Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

Ανοδικά κινούνται οι κλάδοι Πετρελαίου, Αερίου, Κατασκευών, Υλικών, Κοινής Ωφέλειας και Τηλεπικοινωνιών, ενώ διόρθωση παρατηρείται – μετά τη χθεσινή άνοδο – στους κλάδους Προσωπικών Οικιακών ειδών, Ασφαλειών Τραπεζών.

Οι επενδυτές στην Αθήνα λειτούργησαν από το πρώτο λεπτό με αγοραστική διάθεση. Μάλιστα μετά από καιρό το πρώτο εκατομμύριο για τον τζίρο κατάφερε να εμφανιστεί από τις 10:32.

Αυτό όμως που αξίζει να αναφερθεί είναι η επιφύλαξη των θεσμικών έναντι των τραπεζικών blue chip, καθώς τα τρία από αυτά ΑΛΦΑ ΕΥΡΩΒ και ΠΕΙΡ εμφάνιζαν απώλειες ενώ τον μέσο όρο ωθούσαν ψηλότερα τα κέρδη των ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΤΕΝΕΡΓ ΜΟΗ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

Η εικόνα της αγοράς μετά το πρώτο ημίωρο υπογράμμιζε τους καλύτερους όγκους συγκριτικά με τον μέσο όρο των προηγούμενων στην τρέχουσα εβδομάδα αλλά ο Γενικός Δείκτης Τιμών παρέμενε κοντά στο προηγούμενο κλείσιμο (τις 924,30 μονάδες) αφού με μεταβολή -0,02% καθόταν στις 924,11 μονάδες.

Ο τζίρος τότε ήταν στα 5,5 εκατ. ευρώ χωρίς πακέτα και οι ανοδικές μετοχές ήταν 30 με καθοδικές 42 και αμετάβλητες 10. Τα όρια της πορείας του ΓΔ παρέμειναν όπως τα όρισε το πρώτο τέταρτο.

Στον δείκτη με τις μετοχές που ενδιαφέρουν τους ξένους θεσμικούς ξεχώριζαν για τα κέρδη τους από τα 7 συνολικά ανοδικά blue chip οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ +4,50%, ΤΕΝΕΡΓ +1,32% και ΓΕΚΤΕΡΝΑ +1,01%. Στον αντίποδα τη μεγαλύτερη πτώση από τα 15 πτωτικά οι ΕΤΕ ΕΧΑΕ ΟΠΑΠ με απώλειες της τάξης του -0,6% ως -0,7%.

Η διάθεση για ενθυλάκωση κερδών μετά τη χθεσινή άνοδο δεν υπάρχει μόνο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση αλλά και στη μεσαία, όπου ο δείκτης της εμφανίζει οριακή μεταβολή με εναλλαγές στο πρόσημό της αλλά 10 μετοχές του FTSEM υποχωρούν ενώ τρεις είναι αμετάβλητες και επτά μόνο είναι ανοδικές με επίδοση +1,6% ξεχώρισε η ΜΙΓ και +0,55% κερδίζουν οι ΑΒΑΞ ΕΛΤΟΝ ΙΚΤΙΝ ενώ σημαντικές απώλειες είχαν ΕΥΑΠΣ +1,17% και ΣΕΝΤΡ-1,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους