Την λήψη των κατάλληλων μέτρων από το Υπουργείο Ναυτιλίας ζητά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) ώστε να μην κάνουν κατάληψη στους καταπέλτες των πλοίων τρίτα άτομα και να απαγορεύουν τον απόπλου.

Ο ΣΕΕΝ αναφέρεται ενδεικτικά στη πρόσφατη απεργία των ναυτεργατικών σωματείων η οποία κηρύχθηκε παράνομη από τα δικαστήρια ωστόσο τα πλοία δεν απέπλευσαν γιατί είχε γίνει κατάληψη στους καταπέλτες των πλοίων από τρίτα άτομα.

Ειδικότερα όπως αναφέρει ο ΣΕΕΝ, με την 508/2021 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, η προκηρυχθείσα απεργία ναυτεργατικών σωματείων της 10.6.21 κηρύχθηκε παράνομη.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, προσθέτει,σεβόμενες το επιβατικό κοινό και για την αποφυγή προβλημάτων στα λιμάνια, δεν εξέδιδαν εισιτήρια μέχρι την έκδοση της οριστικής Απόφασης του Πρωτοδικείου και ενημέρωναν τους επιβάτες για το ενδεχόμενο μη εκτέλεσης των προγραμματισμένων δρομολογίων λόγω της απεργίας.

Δυστυχώς, συμπληρώνει ο ΣΕΕΝ, παρά την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης, η εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά δεν κατέστη δυνατή, λόγω παρακώλυσης των συγκοινωνιών από τρίτα άτομα (μη επιβάτες, μη ναυτικοί).

Ο ΣΕΕΝ σημειώνει, ότι τα πληρώματα των πλοίων δεν απήργησαν όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σε όλες τις περιπτώσεις που δεν υπήρξε παρακώλυση των συγκοινωνιών από τρίτα άτομα, τα δρομολόγια εκτελέστηκαν κανονικά.

Ο Σύνδεσμός μας με δύο επιστολές (8.6.21 και 9.6.21) ζήτησε από το ΥΝΑΝΠ τη λήψη μέτρων προστασίας για την ομαλή λειτουργία των πλοίων, το οποίο δυστυχώς δεν συνέβη και ούτε μας κοινοποιήθηκε ή γνωρίζουμε να έχουν δοθεί οι σχετικές εντολές, τονίζει ο Συνδεσμος. Επισημαίνουμε ότι παρόμοια απαράδεκτα φαινόμενα πρέπει να μην επαναληφθούν στο μέλλον και θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα ώστε να αποτρέπεται η ανεξέλεγκτη παρουσία τρίτων ατόμων στα λιμάνια και στους καταπέλτες των πλοίων, υπογραμμίζει ο ΣΕΕΝ και τονίζει ότι το γεγονός αυτό είναι βέβαιο ότι θα έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες στην ομαλή διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων και στην αναγκαία εξυπηρέτηση των νησιών μας, η οικονομία των οποίων έχει πληγεί ιδιαίτερα λόγω της μείωσης του τουρισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News