Στο «πράσινο» έκλεισαν σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές αγορές, ξεκινώντας την εβδομάδα με θετικό πρόσημο, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις ανακοινώσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,25 %, ενισχυμένος κατά 1,15 μονάδες και έκλεισε στις 458,32 μονάδες. Οι μετοχές των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου ηγήθηκαν των αποδόσεων, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 2%, ενώ στον αντίποδα  οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας σημείωσαν πτώση της τάξης του 1,1%. H Royal Dutch Shell επικράτησε ως η κορυφαία απόδοση στον κλάδο της ενέργειας, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 2,7%, μετά την ανακοίνωση του Reuters ότι η εταιρεία επανεξετάζει τις συμμετοχές της στο μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο των ΗΠΑ για πιθανή πώληση. 

Οι αγορές αναμένουν ότι η FED θα αφήσει αμετάβλητη την νομισματική πολιτική της και ότι θα κατεβάσει τους τόνους των συζητήσεων σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει η μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Παρόλα αυτά θα σκανάρουν για στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να «προβλέψουν» πότε η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει να ανησυχεί για τη διάρκεια του πληθωρισμού και δεν θα τον αντιμετωπίζει ως παροδικό φαινόμενο.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο διαμορφώθηκε στις 7.146,68 μονάδες, ενισχυμένος κατά 12,62 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη της τάξης του 0,65%. Οι βρετανικές μετοχές  ενισχύθηκαν από τα κέρδη του κλάδου των εταιρειών ενέργειας, ενώ οι επενδυτές περίμενουν την απόφαση της κυβέρνησης για το εάν θα καθυστερήσει το πλήρες άνοιγμα της Αγγλίας από το εθνικό lockdown.

Η Φραγκφούρτη είναι η μόνη ευρωπαϊκή αγορά που έκλεισε στο κόκκινο. Ο DAX  κατέγραψε πτώση της τάξης του 0,13%, χάνοντας 19,63 μονάδες και έκλεισε στις 15.673,64. Στο πράσινο και το Παρίσι με τον CAC 40 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,24% ή 15,69 μονάδες και να κλείνει στις 6.616,35.  Στην Ιταλία ο FTSE MIB έκλεισε με κέρδη της τάξης του 0,16 % (40,41 μονάδες) στις 25.757,83 μονάδες, ενώ η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της χώρας έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ εβδομάδων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές