Συγκρατημένα κέρδη κατέγραψαν την Τετάρτη οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει των ανακοινώσεων από τη Fed.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διαμορφώθηκε στις 459,86 μονάδες με άνοδο 0,23%. Πρόκεται για το μεγαλύτερο ανοδικό σερί του δείκτη σε διάστημα τριάμιση ετών.

Ο δείκτης αναφοράς ενισχύεται για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι ένα σταθερό πρόγραμμα εμβολιασμού θα τονώσει την οικονομική ανάπτυξη, παρά τους προβληματισμούς που υπάρχουν για τον πληθωρισμό.

Ο δείκτης FTSE 100 στην κεφαλαιαγορά του Λονδίνου, ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 7.184,95 μονάδες, ο γερμανικός Dax υποχώρησε κατά 0,12% στις 15.710,57 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στις 6.652,65μονάδες με άνοδο 0,2%.

Η προσοχή των αγορών παγκοσμίως είναι στραμμένη στο αποτέλεσμα της διήμερης συνάντησης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας που ολοκληρώνεται την Τετάρτη .

Η κεντρική τράπεζα δεν αναμένεται να κάνει κινήσεις σε ό,τι αφορά την νομισματική πολιτική, αλλά θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ότι αρχίζει να μελετά το θέμα περιορισμού στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων .

Η Fed θα ανακοινώσει επίσης νέες προβλέψεις, οι οποίες θα μπορούσαν να υποδηλώσουν μια πιθανή πρώτη αύξηση των επιτοκίων για το 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές