Στα 1,2 ευρώ ορίστηκε η ανώτατη τιμή προσφοράς ανά νέα μετοχή που θα διατεθεί στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου έως 800 εκατ. ευρώ της Alpha Bank, όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα ο «OT».

Το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας πέραν από αυτό αποφάσισε ότι η ημερομηνία καταγραφής των μετόχων για την κατά προτεραιότητα κατανομή των νέων τίτλων θα είναι η Δευτέρα 28η Ιουνίου.

Δηλαδή πρόκειται για μετόχους που πριν την έναρξη της συνεδρίασης της ερχόμενης Δευτέρας, θα είναι εγγεγραμμένοι στο Σύστημα Αύλων Τίτλων του ΧΑ. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Alpha Bank, η Δημόσια Προσφορά αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της εβδομάδας.

Δηλαδή θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 28 έως την Τετάρτη 30 Ιουνίου.

Ως προς την παράδοση των νέων μετοχών, η τράπεζα εκτιμά ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου.

Συνδυασμένη προσφορά

Υπενθυμίζεται ότι βάση των αποφάσεων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Alpha Bank που διεξήχθη στις 15 Ιουνίου, η διαδικασία για την έκδοση των μετοχών έχει ως εξής:

– Στην Ελλάδα θα διατεθούν σε επενδυτές λιανικής και σε ειδικούς επενδυτές στο πλαίσιο της δημόσιας προσφοράς στην τιμή των 1,20 ευρώ. Ωστόσο η τελική τιμή διάθεσης που θα εφαρμοστεί θα προκύψει από τη διαδικασία στο εξωτερικό.

– Εκτός Ελλάδας οι νέοι τίτλοι θα διατεθούν σε ειδικούς, θεσμικούς και άλλους επιλέξιμους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου και του ΤΧΣ, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών.

Στην τιμή που θα προκύψει από τη διαδικασία αυτή θα αποκτήσουν, όπως προαναφέρθηκε, τις μετοχές που ζήτησαν στη δημόσια προσφορά οι εγχώριοι επενδυτές.

Η επίσημη ανακοίνωση

Ανώτατη Τιμή Προσφοράς ανά Μετοχή και Ημερομηνία Καταγραφής (Record Date) για την Κατά Προτεραιότητα Κατανομή αναφορικά με την Προσφορά Μετοχών ύψους Ευρώ 0,8 δισ. περίπου [24.6.2021]

Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. (η «Εταιρεία»), 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank Α.Ε., σε συνέχεια των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά τη συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της που έλαβε χώρα στις 15 Ιουνίου 2021 («ΕΓΣ»):

1. Για την αύξηση του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας (η «Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου») έως του ποσού των Ευρώ 0,8 δισ., με καταβολή σε μετρητά, την κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης των υφιστάμενων Μετόχων και την έκδοση νέων κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου, άυλων μετοχών, ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,30 εκάστη (οι «Νέες Μετοχές»), οι οποίες θα διατεθούν:

(α) στην Ελλάδα, σε επενδυτές λιανικής και σε ειδικούς επενδυτές στο πλαίσιο δημόσιας προσφοράς (η «Δημόσια Προσφορά») κατάτην έννοια του άρθρου 2 στοιχείο (δ) του Κανονισμού(ΕΕ) 2017/1129 (ο «Κανονισμός περί Ενημερωτικών Δελτίων»), των εφαρμοστέων διατάξεων του ν. 4706/2020 και των εκτελεστικών αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (η «ΕπιτροπήΚεφαλαιαγοράς») και

(β) εκτός Ελλάδας, σε ειδικούς, σε θεσμικούς και σε άλλους επιλέξιμους επενδυτές, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών, βάσει μίας ήπερισσότερων εξαιρέσεων απότην υποχρέωση δημοσίευσης ήδιασυνοριακήςχρήσης ενημερωτικούδελτίου σύμφωνα με τον ΚανονισμόπερίΕνημερωτικών Δελτίων ή/και άλλες εφαρμοστέες εθνικές νομοθεσίες, συμπεριλαμβανομένου στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με τον Κανόνα 144 Α (Rule 144A) (η «ΙδιωτικήΤοποθέτηση» και απόκοινούμε τη Δημόσια Προσφορά η «Συνδυασμένη Προσφορά») και

2.Για την κατά προτεραιότητα κατανομή των Νέων Μετοχών (η «Κατά Προτεραιότητα Κατανομή») στους υφισταμένους Μετόχους,οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην ΙδιωτικήΤοποθέτηση ήστη Δημόσια Προσφορά,Ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε,υπό την επιφύλαξη της έγκρισης του ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη Δημόσια Προσφορά,τα ακόλουθα

1.Η ανώτατη τιμή ανά Νέα Μετοχή που θα διατεθεί στα πλαίσια της Συνδυασμένης Προσφοράς, ορίζεται σε Ευρώ 1,2 και

2.Σε συνέχεια της από 22 Ιουνίου 2021 Ανακοίνωσης της Εταιρείας, η 28 Ιουνίου 2021 ορίζεται ως ημερομηνία καταγραφής για την Κατά Προτεραιότητα Κατανομή

Η Εταιρεία ανακοινώνει περαιτέρω ότι η Δημόσια Προσφορά αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της εβδομάδας που αρχίζει την 28η Ιουνίου 2021, ενώ η παράδοση των Νέων Μετοχών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου.

Περαιτέρω πληροφορίες για την Εταιρεία, τις Νέες Μετοχές και τη Δημόσια Προσφορά θα περιλαμβάνονται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο, για την έγκριση και διάθεση του οποίου θα ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό με νεότερη ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις