
Τις 69 ημέρες εγκλεισμού λόγω πανδημίας του σύγχρονου Ιταλού ντιζάινερ Βίτο Νέστα ιχνηλατεί η έκθεση «Diario di un designer. Sessantanove giorni nel segno di Vito Nesta (Ημερολόγιο ενός ντιζάινερ. Εξήντα εννιά ημέρες στον αστερισμό του Βίτο Νέστα)» ενώ, ταυτόχρονα, αποτίει φόρο τιμής στο Palazzo Reale di Genova που τη φιλοξενεί.
Είναι η πρώτη έκθεση του μουσείου που είναι αφιερωμένη σε σύγχρονο ντιζάινερ, την επιμελήθηκαν οι Alessandro Valenti και Luca Parodi σε συνεργασία με το τμήμα Αρχιτεκτονικής και Ντιζάιν του Πανεπιστημίου της Γένοβας και εγκαινιάστηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ντιζάιν της Γένοβας για να ολοκληρωθεί στις 26 Σεπτεμβρίου.
Η έκθεση παρουσιάζει τη δουλειά του Νέστα μέσα από δύο «μονοπάτια»· το πρώτο έχει βαφτιστεί «Εγκατάσταση» και το δεύτερο, «Καμουφλάζ».
Η «Εγκατάσταση» καταλαμβάνει την Galleria degli Specchi (σ.σ. αίθουσα με τους καθρέφτες) του μουσείου: σε ένα μεγάλο τραπέζι εκτίθενται εκατό πιάτα τα οποία ο ντιζάινερ δημιούργησε στη διάρκεια του εγκλεισμού, χρησιμοποιώντας τα κεραμικά ως σελίδες ημερολογίου. Πάνω στα πιάτα, μοτίβα που εκφράζουν τη διάθεση των ημερών απομόνωσης, στιγμιότυπα που παρατηρούσε από το παράθυρό του ο καλλιτέχνης.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Στο «Καμουφλάζ», έργα του Νέστα παρουσιάζονται σε δωμάτια του Palazzo Reale di Genova ως μια σειρά στιγμών που σταδιακά ανακαλύπτει ο επισκέπτης· η εμπειρία ξετυλίγεται μέσα από τα παλαιά δωμάτια, εξαιρετικά διακοσμημένα με γύψινα και νωπογραφίες, όπου ο φιλότεχνος άθελά του ψάχνει τις σύγχρονες δημιουργίες και τις φέρνει στο φως.
«Στην επισημότητα ενός μέρους που ήταν θεματοφύλακας στο παρελθόν και όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει, θέλησα να εγκαθιδρύσω έναν διάλογο μεταξύ αντικειμένων, με συνεχή αναφορά μεταξύ παλαιού και σύγχρονου, ανοίγοντας στους επισκέπτες νέες πιθανότητες για στοχασμό και χρήση» σχολίασε ο Βίτο Νέστα σύμφωνα με το ΑΠΕ.
View this post on Instagram
View this post on Instagram


Latest News

Άνοδος του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στο πρώτο τρίμηνο του 2025 - Τι δείχνουν τα στοιχεία ΕΑΣΕ και ICAPCRIF
Το πρώτο τρίμηνο του 2025 ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP CRIF-CEO General Index) σημείωσε πτώση στις 146 μονάδες έναντι 160 το προηγούμενο τρίμηνο

Η UEFA ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στο Champions League – Όλα τα δεδομένα
Ποιες επιπρόσθετες αλλαγές εξετάζει η UEFA για το Champions League, μετά το νέο φορμάτ και τη League Phase.

Θανόπουλος στον ΟΤ: «Γινόμαστε 100% αυτόνομοι ενεργειακά - Τα σχέδια στο delivery»
Ο πρόεδρος της εταιρείας Θανόπουλος, Τέλης Θανόπουλος, μιλάει στον ΟΤ για την πρόσφατη επένδυση σε ΑΠΕ, τη σημασία του Q-Commerce στον κλάδο των τροφίμων και τα επόμενα σχέδια της αλυσίδας

Νέος πρεσβευτής της Chanel ο ράπερ Κέντρικ Λαμάρ
Η σχέση του Κέντρικ Λαμάρ με τον οίκο ξεκίνησε το 2023, όταν παρευρέθηκε στο Met Gala το οποίο είχε ως θέμα «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty».

Ο Τι Τζέι Σορτς, οι 450.000 στην Παρί και το «χρυσό» συμβόλαιο που ψάχνει στην αγορά
Ο Τι Τζέι Σορτς απασχολεί τη… μισή Euroleague, μετά την καταπληκτική σεζόν με την Παρί – Πόσα χρήματα παίρνει στη γαλλική ομάδα και πόσα αναμένεται να βρει στην αγορά…

Ποια επαγγέλματα «ανθούν» στην αγορά εργασίας - Τι δείχνει έρευνα του ΙΟΒΕ
Η απασχόληση κερδίζει έδαφος με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα να βελτιώνεται αλλά παραμένουν δομικές προκλήσεις

GenZ: Ένας στους δύο σκέφτεται να αλλάξει δουλειά
Ενώ η GenΖ στη Γερμανία θέλει να αλλάζει θέση εργασίας, οι Boomer μένουν δεκαετίες στον ίδιο εργοδότη, αναφέρει η Deutsche Welle

Warner Bros και DC τιμούν την 87η επέτειο του Superman
Η ταινία «Superman» του Τζέιμς Γκαν, μία από πολυαναμενόμενες ταινίες του καλοκαιριού, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 11 Ιουλίου

Επίσημο: Ο Ντιαλό ανανέωσε για τρία χρόνια με τη Μονακό
Ο Άλφα Ντιαλό παραμένει και επίσημα στο Μόντε Κάρλο, καθώς η Μονακό ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του για τα επόμενα τρία χρόνια.

Γιατί για κάποιους η ακαταστασία είναι παραγωγική
Όλες οι έρευνες επιμένουν πως η ακαταστασία μειώνει την παραγωγικότητά μας. Ωστόσο, για κάποιους, αποτελεί κομμάτι της δημιουργικότητάς τους.