Την τρίτη εβδομάδα κερδών συμπληρώνει ο χρυσός, καθώς οι φόβοι για την αναζωπύρωση της πανδημίας και τις συνέπειες της στην πορεία ανάκαμψης των οικονομιών, στρέφουν και πάλι τους επενδυτές στο ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου.

Στην αγορά της Νέας Υόρκης, ο χρυσός κερδίζει 0,6% στα 1.811 δολάρια την ουγγιά, αν και για το σύνολο της εβδομάδας τα κέρδη του ανέρχονται στο 1,1%. Ανοδικά κινούνται σήμερα και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι, η πλατίνα και το παλλάδιο.

Σημειωτέον, πάντως, πως ακόμη και στα επίπεδα αυτά, ο χρυσός παραμένει κατά 11% χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ που άγγιξε το περασμένο καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2020, όταν η ανησυχία για τις προοπτικές της πανδημίας εκτόξευσαν την τιμή του στο ρεκόρ των 2.036 δολαρίων την ουγγιά.

Σε σημείωμα του ο Πολ Γουόνγκ της Sprott Asset Management υποστήριξε πως το ράλι του χρυσού θα συνεχιστεί κατά το τρίτο τρίμηνο. Εξάλλου, μέσα στα τελευταία είκοσι χρόνια, το τρίτο τρίμηνο ήταν παραδοσιακά καλό για τον χρυσό και τις εταιρείες του κλάδου.

Αντίστοιχη θέση πήρε και ο αναλυτής της Goldman Sachs, Μίκαελ Σπρόγκις, ο οποίος στη δική του πρόβλεψη έκανε λόγο για περαιτέρω ανοδική πορεία του μετάλλου προς την κατεύθυνση των 2.000 δολαρίων την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές