Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στους επιμέρους δείκτες της Wall Street, με αποτέλεσμα να καλύπτουν το έδαφος που έχασαν χθες.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 1,15% ή 395 μονάδες στις 34.819 μονάδες, ο Nasdsaq καταγράφει κέρδη 0,31% στις 14.603 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,78%% στις 4.354 μονάδες.

Η χθεσινή σημαντική διόρθωση αποδόθηκε στην αναζωπύρωση των ανησυχιών για την αναζωπύρωση της πανδημίας και άρα τις συνέπειες της στην πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής αλλά και παγκόσμιας οικονομίας. Ειδικά δε, μετά την ανακοίνωση πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν τελικά δίχως θεατές.

Η ανησυχία αυτή δεν έχει καταλαγιάσει, όμως η αβεβαιότητα για την πορεία της πανδημίας σημαίνει επίσης πως οι κεντρικές τράπεζες (και η Fed μεταξύ τους) θα διστάσουν να προχωρήσουν γρήγορα σε απόσυρση των μέτρων στήριξης των οικονομιών. Εξάλλου, οι αξιωματούχοι της Fed στα μηνύματα τους επιμένουν πως η αύξηση του πληθωρισμού θα είναι παροδική.

Ενισχυτικά για την αγορά λειτουργεί και η έναρξη των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου, από την ερχόμενη εβδομάδα.  Σύμφωνα με την FactSet, οι εταιρείες του S&P 500 θα σημειώσουν άνοδο κερδών κατά μέσο όρο στο 63,6% σε ετήσια βάση, ποσοστό που αν επιβεβαιωθεί θα συνιστά το καλύτερο τρίμηνο για το δείκτη από τα τέλη του 2009.

Πάντως, το κλίμα μέσα στη μέρα ενδεχομένως να αλλάξει μετά τη δημοσίευση του ακριβές κειμένου του προεδρικού διατάγματος που θα υπογράψει απόψε ο Τζο Μπάιντεν περιλαμβάνοντας συνολικά 72 δράσεις που θα έχουν σαν στόχο τη βελτίωση των πρακτικών ανταγωνισμού σε όλους τους κλάδους της αμερικανικής αγοράς και δη, τον τεχνολογικό.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ανακάμπτει σήμερα και βρίσκεται στο 1,35%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να κινείται στο 1,18.

Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο συνεχίζει και σήμερα την ανοδική του πορεία με αποτέλεσμα να «σκαρφαλώσει» και πάλι πάνω από τα 74 δολάρια. Συγκεκριμένα, κερδίζει 1,9% στα 74,34 δολάρια το βαρέλι. Αντιστοίχως ανοδικά κινείται και ο χρυσός, ο οποίος με οριακή άνοδο 0,2% βρίσκεται στα 1.804 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]