Πτωτικές τάσεις για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση επικρατούν σήμερα Πέμπτη στις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών λόγω της πτώσης των τιμών του αργού στον απόηχο της διαφαινόμενης συμφωνίας στον ΟΠΕΚ+.

Αρνητικά επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας εξαιτίας των επιπτώσεων της μετάλλαξης Δέλτα και οι φόβοι για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του προέδρου της Fed.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας επιβραδύνθηκε στο δεύτερο τρίμηνο.

Στις 10.19 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρούσε κατά 0,4% με τον πετρελαϊκό κλάδο να καταγράφει απώλειες 3,3%.

Την ίδια ώρα, οι μετοχές των εταιρειών Royal Dutch Shell και BP σημείωναν πτώση γύρω στο 3%.

Στις αγορές της Ασίας επικράτησαν νωρίτερα μικτές τάσεις με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στα στοιχεία για την ανάπτυξη στην Κίνα, ενώ τα futures στη Wall Street εμφανίζουν σταθεροποιητικές τάσεις εν όψει νέων εταιρικών αποτελεσμάτων – μεταξύ των οποίων της Morgan Stanley – και στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας.

Τι περιμένουμε σήμερα

Στην Ευρώπη, με ενδιαφέρον αναμένουν κατά τη διάρκεια της ημέρας οι επενδυτές τα στοιχεία για την ανεργία Μαΐου στη Βρετανία και τον πληθωρισμό Ιουνίου στην Ιταλία.

Σήμερα θα δοθεί επίσης στη δημοσιότητα η μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ για την αγορά πετρελαίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες