Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τις πρώτες ώρες των σημερινών συναλλαγών καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν θέσεις μετά τα νέα ρεκόρ που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Το κλίμα στις αγορές της Ευρώπης άλλαξε λόγω της επανεμφάνισης των ανησυχιών για την ταχύτητα εξάπλωσης του στελέχους Δέλτα του κορονοϊού, αλλά και για τις ρυθμιστικές παρεμβάσεις του Πεκίνου σε μεγάλες εταιρείες του τεχνολογικού τομέα της Κίνας. Οι επενδυτές, ωστόσο, παραμένουν αισιόδοξοι βλέποντας τα εταιρικά κέρδη να αυξάνονται και τις ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης να παραμένουν ισχυρές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,8%, με τις ασιατικές μετοχές να καταγράφουν την μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από την κορύφωση της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης, πάντως, βρίσκεται σε τροχιά για να κλείσει τον Ιούλιο ανοδικά, ολοκληρώνοντας ένα εξάμηνο κερδών, με τα εταιρικά κέρδη να αποτελούν οδηγό και κίνητρο για τους επενδυτές.

Η μετοχή της ιταλικής UniCredit ενισχύθηκε κατά 5,7% μετά την ανακοίνωση καθαρών κερδών που υπερέβησαν τις προσδοκίες της αγοράς αλλά και της ανακοίνωσης πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της χώρας με θέμα την πιθανή εξαγορά της ανταγωνίστριας Monte dei Paschi di Siena. Η μετοχή της δεύτερης ενισχύεται κατά 9,6%.

Η μετοχή της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault κερδίζει 3,3% μετά την εκτίμηση ότι θα έχει κέρδη το 2021 παρά τις ελλείψεις επεξεργαστών και την αύξηση κόστους πρώτων υλών που έχουν παραλύσει την παραγωγή.

Η British Airways είδε την μετοχή της να υποχωρεί κατά 3,4% μετά την ανακοίνωση ότι η πληρότητα στη διάρκεια του καλοκαιριού θα αυξηθεί στο 45% των προ-πανδημίας επιπέδων και την προειδοποίηση ότι παραμένουν σημαντικές αβεβαιότητας στην αεροπορική αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές