Προειδοποιήσεις στην υψηλότερη κλίμακα κινδύνου για πλημμύρες εξέδωσαν σήμερα οι αρχές δύο πόλεων στην κεντρική επαρχία Χενάν της Κίνας, καλώντας τις τοπικές υπηρεσίες να προετοιμαστούν για καταρρακτώδεις βροχές, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, σύμφωνα με το Reuters.

Οι Ξινγκγιάνκ και Τσανγκγιάνγκ στη Χενάν, που είναι κόμβος μεταφορών για την Κίνα, ανέβασαν τα επίπεδα απόκρισης των αντιπλημμυρικών κυκλωμάτων στο I από το II, στην κορυφή της κλίμακας τεσσάρων επιπέδων της Κίνας, προειδοποιώντας για πιθανή κατάρρευση φράγματος και πολύ ισχυρές πλημμύρες.

Οι βροχές του φετινού καλοκαιριού ασκούν πίεση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, που ήδη αγωνίζεται με σποραδικά κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα.

Τα ρεκόρ βροχοπτώσεων στη Χενάν τον προηγούμενο μήνα προκάλεσαν πλημμύρες εξαιτίας τω οποίων έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 300 άνθρωποι και ανεστάλη η λειτουργία εργοστασίων. Οι Ξινγκγιάνκ και Τσανγκγιάνγκ είναι από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιουλίου.

Σήμερα Κυριακή, οι αρχές προειδοποιούν για καταρρακτώδεις βροχές σε πολλές περιοχές, στον ισχυρότερο δείκτη στην τετράχρωμη κλίμακα της Κίνας, προβλέποντας πάνω από 100 mm μέσα σε τρεις ώρες.

Η Χενάν ανέστειλε επίσης τη λειτουργία λιμανιών και αποβάθρων. Τα τρένα εντός και εκτός της πρωτεύουσας της επαρχίας Ζενγκζού καθυστερούν ή ακυρώνονται εν μέρει δρομολόγια.

Πολλές πόλεις της επαρχίας ανακοίνωσαν κλείσιμο σχολείων, διακοπή  δημόσιων συγκοινωνιών, διακοπή λειτουργίας εργοστασίων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μέχρι το βράδυ της Δευτέρας.

Η Κίνα έχει προειδοποιήσει για ισχυρές βροχοπτώσεις σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας Σιτσουάν στα νοτιοδυτικά και του Χεϊλονγκιάνγκ στα βορειοανατολικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα