Ικανοποιημένη έδειξε η Wall Street από την ομιλία του Τζερόμ Πάουελ στο οικονομικό συμπόσιο της Fed, στο Τζάκσον Χολ, με όλους τους επιμέρους δείκτες να διευρύνουν τα αρχικά τους κέρδη.

Το κλίμα στην αρχή της συνεδρίασης ήταν επιφυλακτικό, με τους δείκτες να καταγράφουν μικρά κέρδη, καθώς οι επενδυτές περίμεναν την μετάδοση της διαδικτυακής ομιλίας του κυρίου Πάουελ. Όμως, η απόφαση του προέδρου της Fed να προετοιμάσει, μέσα από την ομιλία του, τις αγορές για την έναρξη του tapering ικανοποίησε τους επενδυτές. Άλλωστε, οι περισσότεροι φαίνεται να έχουν προεξοφλήσει ότι η επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων θα ξεκινήσει πριν τα τέλη της χρονιάς, όπως είχαν αποκαλύψει και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, επομένως ο κύριος Πάουελ δεν επεφύλαξε στην αγορά κάποια ιδιαίτερη… έκπληξη.

Οπότε οι επενδυτές επέλεξαν αντ’ αυτού να σταθούν στην ενθαρρυντική επισήμανση του κυρίου Πάουελ ότι δεν διαφαίνεται αύξηση των επιτοκίων στον ορίζοντα. Η αγορά ανησυχούσε ότι με το τέλος του προγράμματος αγοράς ομολόγων, περίπου την ερχόμενη άνοιξη, θα ακολουθούσε η έναρξη της συζήτησης για την άνοδο των επιτοκίων. Ο Πάουελ ξεκαθάρισε πως η αύξηση των επιτοκίων αργεί και πως για να αποφασιστεί το συμβούλιο θα πρέπει «να έχει πραγματοποιήσει μια διαφορετική και πολύ πιο αυστηρή έρευνα» των οικονομικών δεδομένων.

Έτσι, λοιπόν, στο ταμπλό τα κέρδη του Dow διευρύνθηκαν στις 235 μονάδες ή 0,67% στις 35.443. Ο S&P 500 βρέθηκε να ανεβαίνει κατά 0,75% στις 4.503 μονάδες και ο Nasdaq κατά 0,93% στις 15.084 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε στο 1,321%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο χάνει έδαφος έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να βρίσκεται αυτή την ώρα στο 1,179.

Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο από το πρωί καταγράφει κέρδη, δείχνοντας πως η χθεσινή υποχώρηση ήταν μια απλή… παρένθεση μετά από το τριήμερο εντυπωσιακό ράλι των αρχών της εβδομάδας. Συγκεκριμένα, το αμερικανικό WTI ανεβαίνει κατά 1,7% στα 68,59 δολάρια το βαρέλι και το Brent βρίσκεται στα 72,31 δολάρια κερδισμένο κατά 1,70%. Αντιστοίχως και ο χρυσός ενισχύεται ξεπερνώντας και πάλι το όριο των 1.800 δολαρίων, στα 1.810 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street