
«Βλέπουμε αποκλιμάκωση στη φορολόγηση μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε … περιμέναμε κι άλλα», είπε πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, μιλώντας στον ΟΤ στο περίπτερο της ΔΕΘ. Και για να γίνει πιο συγκεκριμένος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ τόνισε ότι έχει ωριμάσει πλέον το θέμα της κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος, έναν φόρο που τον χαρακτήρισε “όχι μόνο άδικο αλλά και παράλογο”, προσθέτοντας ότι “πρέπει να καταργηθεί οτιδήποτε είχε σχέση με το μνημόνιο”.
Σε ερώτηση του ΟΤ σχετικά με τις συγχωνεύσεις και τα συνεργατικά σχήματα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ο κ. Καρανίκας υπογράμμισε ότι απαιτούνται κι άλλα κίνητρα που πρέπει να δοθούν για τη μεγέθυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ή τη δημιουργία συνεργατικών σχημάτων, καθώς οι ΜΜΕ αποτελούν τον βασικό κορμό της ελληνικής οικονομίας σε ποσοστό 85%.
Ο κ. Καρανίκας τόνισε ότι μόνο ένα κίνητρο (σ.σ. συγχωνεύσεις) δεν αρκεί και ότι πρέπει να δοθούν κι άλλα κίνητρα ώστε να πειστούν οι οικογενειακές κατά βάση επιχειρήσεις να προβούν σε συνέργιες και να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να επιβιώσουμε σε αυτή τη φάση πλέον μόνοι μας. «Είναι μονόδρομος η συνεργασία», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.


Latest News

Άνοδος του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στο πρώτο τρίμηνο του 2025 - Τι δείχνουν τα στοιχεία ΕΑΣΕ και ICAPCRIF
Το πρώτο τρίμηνο του 2025 ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP CRIF-CEO General Index) σημείωσε πτώση στις 146 μονάδες έναντι 160 το προηγούμενο τρίμηνο

Η UEFA ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στο Champions League – Όλα τα δεδομένα
Ποιες επιπρόσθετες αλλαγές εξετάζει η UEFA για το Champions League, μετά το νέο φορμάτ και τη League Phase.

Θανόπουλος στον ΟΤ: «Γινόμαστε 100% αυτόνομοι ενεργειακά - Τα σχέδια στο delivery»
Ο πρόεδρος της εταιρείας Θανόπουλος, Τέλης Θανόπουλος, μιλάει στον ΟΤ για την πρόσφατη επένδυση σε ΑΠΕ, τη σημασία του Q-Commerce στον κλάδο των τροφίμων και τα επόμενα σχέδια της αλυσίδας

Νέος πρεσβευτής της Chanel ο ράπερ Κέντρικ Λαμάρ
Η σχέση του Κέντρικ Λαμάρ με τον οίκο ξεκίνησε το 2023, όταν παρευρέθηκε στο Met Gala το οποίο είχε ως θέμα «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty».

Ο Τι Τζέι Σορτς, οι 450.000 στην Παρί και το «χρυσό» συμβόλαιο που ψάχνει στην αγορά
Ο Τι Τζέι Σορτς απασχολεί τη… μισή Euroleague, μετά την καταπληκτική σεζόν με την Παρί – Πόσα χρήματα παίρνει στη γαλλική ομάδα και πόσα αναμένεται να βρει στην αγορά…

Ποια επαγγέλματα «ανθούν» στην αγορά εργασίας - Τι δείχνει έρευνα του ΙΟΒΕ
Η απασχόληση κερδίζει έδαφος με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα να βελτιώνεται αλλά παραμένουν δομικές προκλήσεις

GenZ: Ένας στους δύο σκέφτεται να αλλάξει δουλειά
Ενώ η GenΖ στη Γερμανία θέλει να αλλάζει θέση εργασίας, οι Boomer μένουν δεκαετίες στον ίδιο εργοδότη, αναφέρει η Deutsche Welle

Warner Bros και DC τιμούν την 87η επέτειο του Superman
Η ταινία «Superman» του Τζέιμς Γκαν, μία από πολυαναμενόμενες ταινίες του καλοκαιριού, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 11 Ιουλίου

Επίσημο: Ο Ντιαλό ανανέωσε για τρία χρόνια με τη Μονακό
Ο Άλφα Ντιαλό παραμένει και επίσημα στο Μόντε Κάρλο, καθώς η Μονακό ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του για τα επόμενα τρία χρόνια.

Γιατί για κάποιους η ακαταστασία είναι παραγωγική
Όλες οι έρευνες επιμένουν πως η ακαταστασία μειώνει την παραγωγικότητά μας. Ωστόσο, για κάποιους, αποτελεί κομμάτι της δημιουργικότητάς τους.