Υπό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν τις απώλειές τους σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, αν και δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να επηρεάζονται αφενός από την άνοδο του κινδύνου παγκοσμίως αλλά και τις πληθωριστικές πιέσεις που διαρκώς εντείνονται λόγω ενεργειακού κόστους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,1%, από -1,2% ενδοσυνεδριακά. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε απώλειες 0,23% στις 7.130 μονάδες, ο DAX υποχώρησε 0,34% στις 15.146 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε πτώση κατά 0,34% στις 6.548 μονάδες.

Όλα τα βλέμματα στην αγορά έχουν στραφεί στην πορεία του πετρελαίου, η οποία επηρεάζει όχι μόνο άμεσα τους καταναλωτές, αλλά και έμμεσα μέσω της αύξησης του κόστους παραγωγής, εντείνοντας τις πληθωριστικές πιέσεις. Οι πιέσεις αυτές σαφώς θα επηρεάσουν τη νομισματική πολιτική, σε μια περίοδο μάλιστα που οι οικονομίες χρειάζονται στήριξη.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στο Ηνωμένο Βασίλειο προστέθηκαν τον Σεπτέμβριο 207 χιλ. νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας το κόστος μισθοδοσίας των Βρετανών εργοδοτών καθώς πλησιάζει το τέλος των κυβερνητικών προγραμμάτων στήριξης.

Επίσης, σε χαμηλό δεκαετίας, από το 2011, βρέθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη Γερμανία. Ο ZEW τον Οκτώβριο έφτασε στις 22,3 μονάδες, χαμηλότερα των προσδοκιών για διαμόρφωσή του στις 24 μονάδες. Ο δείκτης ZEW Τρεχουσών Συνθηκών ανήλθε στις 21,6 μονάδες τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές