Στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων εβδομάδων υποχώρησε το πετρέλαιο. Οι πιέσεις στην τιμή του μαύρου χρυσού τροφοδοτήθηκαν από την απρόσμενη αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ και από την αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη και στη Ρωσία, καθώς και κάποια στην Κίνα μειώνοντας τις ελπίδες για την οικονομική ανάκαμψη.

Η τιμή του αργού Brent υποχώρησε κατά 1,21 δολάρια, ήτοι 1,4% , στα 83,42 δολάρια το βαρέλι, μείωση που προστέθηκε στις χθεσινές απώλειες της τάξης του 2,1%.

Η τιμή του αμερικάνικου αργού σημείωσε πτώση της τάξης του 1,4%, ή κατά 1,16 δολάρια, στο χαμηλότερο σημείο της εβδομάδας, μετά τη χθεσινές απώλειες της τάξης του 2,4%.

Τα κρούσματα στην Κίνα, οι θάνατοι ρεκόρ και η απειλή του lockdown στη Ρωσία, μαζί με τα αυξανόμενα κρούσματα στη Δυτική Ευρώπη έβαλαν φρένο σε ένα ράλι πολλών εβδομάδων στις τιμές του πετρελαίου.

Στις ΗΠΑ, η οικονομία πιθανότατα αναπτύχθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό 12μήνου το τρίμηνο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου εν μέσω αναζωπύρωσης των μολύνσεων από τον Covid-19, προβλημάτων στις παγκόσμιες αλυσίδες  εφοδιασμού και παγκόσμιων ελλείψεων σε αγαθά όπως τα αυτοκίνητα.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,3 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, υπερδιπλάσια από τα 1,9 εκατ. βαρέλια που είχαν προβλέψει οι αναλυτές.

Η αύξηση αποθεμάτων προήλθε «μετά το μεγάλο άλμα στις καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου και την υποτονική ακόμη επεξεργασία των διυλιστηρίων», ανέφεραν  οι αναλυτές της Citi Research Commodities.

Ωστόσο, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών, την ώρα που οι αμερικανοί καταναλωτές αγωνίζονται με τις αυξανόμενες τιμές να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές