Ένα άλλο κρυπτονόμισμα, εμπνευσμένο από σκύλους, που ονομάζεται shiba inu, ή SHIB, έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 0,0000594 δολαρίων. Παρά το γεγονός ότι η τιμή του είναι κάτω από το 1 σεντ, το “meme token” έχει προσελκύσει τα βλέμματα των επενδυτών.

Το Shiba inu κατατάσσεται πλέον στην 11η θέση μεταξύ των κορυφαίων κρυπτονομισμάτων με βάση την αγοραία αξία, σύμφωνα με το CoinMarketCap. Έχει αυξηθεί περισσότερο από 111% μόλις τις τελευταίες επτά ημέρες, ξεπερνώντας την κεφαλαιοποίηση ακόμη και της γερμανικής Deutsche Bank. Το Shiba inu, που αποκαλείται «δολοφόνος του dogecoin», του άλλου meme κρυπτονομίσματος από τους υποστηρικτές του, βρίσκεται ακόμη πολύ πίσω από το dogecoin, το οποίο κατατάσσεται στο Νο. 10.

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Το Shiba inu θεωρείται συνήθως ένα altcoin, το οποίο αναφέρεται στο πλήθος των κρυπτονομισμάτων εκτός από το bitcoin. Και αυτά τα κρυπτονομίσματα μπορεί να είναι μια πολύ ασταθής και κερδοσκοπική επένδυση γενικά.

Τι είναι το SHIB;

Η Shiba inu δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2020 από τον Ryoshi (ψευδώνυμο). Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το token είναι εμπνευσμένο από σκύλους shiba inu.  Το Shiba inu είναι ένα token ERC-20 που βασίζεται στο Ethereum, πράγμα που σημαίνει ότι δημιουργείται και φιλοξενείται από την αλυσίδα μπλοκ Ethereum και όχι από τη δική του αλυσίδα. Ο Ryoshi αποφάσισε να κυκλοφορήσει το shiba inu στο Ethereum επειδή είναι «ήδη ασφαλές και καλά εδραιωμένο», σύμφωνα με τη λευκή βίβλο, δηλαδή το καταστατικό του.

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η ευκολία έναρξης ενός έργου στο blockchain Ethereum σημαίνει ότι τα σκιώδη κρυπτονομίσματα μπορούν να τεθούν σε κυκλοφορία με χαμηλό κόστος για έναν προγραμματιστή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
ΕΕ – Διαπραγματευτική εντολή για τη διαφάνεια των μεταφορών κρυπτοστοιχείων
Crypto |

ΕΕ: Τα crypto και το «ξέπλυμα χρήματος» - Νέο πλαίσιο ρύθμισης

Στόχος είναι να θεσπιστεί υποχρέωση των παρόχων υπηρεσιών κρυπτοστοιχείων να συλλέγουν και να καθιστούν προσβάσιμες πληροφορίες σχετικά με τον αποστολέα και τον δικαιούχο των μεταφορών κρυπτοστοιχείων που διαχειρίζονται