Σε ακρόαση καλεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τους μετόχους της Ελλάκτωρ Reggeborgh και Atlas προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις για τις καταγγελίες περί συντονισμού των ενεργειών τους με σκοπό τον έλεγχο της κατασκευαστικής.

Πρόκειται για μία από τις δύο αποφάσεις που έλαβε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, η εποπτική αρχή της κεφαλαιαγοράς επί ισάριθμων καταγγελιών των έτερων μετόχων της εισηγμένης, του εφοπλιστικού διδύμου Δ. Μπάκου – Γ. Καϋμενάκη. Μάλιστα τα μέλη της Επιτροπής με πλειοψηφία έξι προς ένα αποφάσισαν τη συνέχιση της διερεύνησης καθώς «υπάρχουν ενδείξεις συντονισμού» ανάμεσα σε Reggeborgh και Atlas.

Η πρώτη απόφαση της εποπτικής αρχής ερμηνεύεται από το στρατόπεδο των δύο εφοπλιστών, ως εξής: «Η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σήμερα να θεωρήσει ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις συντονισμού μεταξύ της Reggeborgh και της Atlas και άρα ότι έχουν παραβεί την υποχρέωση δημόσιας πρότασης είναι μία απόφαση γενναία υπέρ των μικροεπενδυτών που φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τους Ολλανδούς. Είναι μία απόφαση που δείχνει μία Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που με τρόπο θεσμικό προάγει την αγορά με στόχο την προστασία των επενδυτών και την προάσπιση των συμφερόντων τους και βάζει τέλος σε πρακτικές που βλάπτουν κυρίως τους μικροεπενδυτές».

Η άλλη απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στέλνει στο αρχείο τις καταγγελίες των δύο εφοπλιστών για συμφωνία Reggeborgh – Λ. Μπόμπολα (call option) κρίνοντας ότι δεν υπάρχει βάση σε αυτές. Μάλιστα πηγές της διοίκησης της Ελλάκτωρ σχολίαζαν χθες ότι «αυτή η απόφαση δείχνει πόσο σοβαρές ήταν οι καταγγελίες της πλευράς Μπάκου – Καϋμενάκη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις