Ήπιες τάσεις επικρατούν με το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας στη Wall Street. Άλλωστε, οι δείκτες προέρχονται από νέα ρεκόρ, την περασμένη εβδομάδα, χάρη στα οποία κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους του sell-off που πυροδότησε ο πανικός για την παραλλαγή Όμικρον.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow διορθώνει σε ποσοστό 0,33% ή 118 μονάδες, στις 35.852, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,18% στις 4.702 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει ανεπαίσθητη πτώση 0,02% στις 15.626 μονάδες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης των blue chip αποκόμισε συνολικά κέρδη ύψους 4%, ανατρέποντας ένα αρνητικό σερί τεσσάρων εβδομάδων με την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από τον περασμένο Μάρτιο. Αντιστοίχως σημαντικά κέρδη κατέγραψαν S&P 500 και Nasdaq κατά 3,8% και 3,6% αντιστοίχως, σημειώνοντας την καλύτερη εβδομάδα τους από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής εν όψει της αυριανής έναρξης της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve, που είναι και η τελευταία της χρονιάς. Ωστόσο, η αγορά φαίνεται να έχει προεξοφλήσει την απόφαση για επιτάχυνση του tapering, μετά τα νέα αρνητικά στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς χάνει ελαφρά έδαφος στο 1,45%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται με την ισοτιμία με το ευρώ να βρίσκεται στο 1,129.

Στα commodities, το πετρέλαιο χάνει σήμερα έδαφος με τον μαύρο χρυσό να παραμένει ευάλωτος στην αβεβαιότητα που προκαλεί η Όμικρον. Το brent υποχωρεί 0,77% στα 74,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό WTI πέφτει στα 71,09 δολάρια. Στον αντίποδα μικρά κέρδη καταγράφει ο χρυσός, που με μικρή αύξηση 0,05% βρίσκεται στα 1.785 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street