H μάχη που είδαμε πρόσφατα στη Formula 1 έγραψε ιστορία. Ποτέ στο παρελθόν δεν είδαμε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα να κρίνεται στον τελευταίο γύρο του τελευταίου αγώνα ανάμεσα στους δύο καλύτερους πιλότους της εποχής. Ακόμα και αν χρειάστηκε να προκύψει το πρόβλημα του Λατίφι προκειμένου να βρει την ευκαιρία ο Φερστάπεν να κερδίσει έναν τίτλο που έδειχνε να τον χάνει, εντούτοις αυτό που παρακολουθήσαμε την περασμένη Κυριακή ήταν ονειρικό. Και έκανε όλο τον κόσμο να κρατάει την ανάσα του. Η Formula 1 έχει εκατομμύρια πιστούς ανά τον κόσμο, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει κάτι μοναδικό: κερδίζει ακόμα και κόσμο που δεν παρακολουθούσε.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να επικοινωνήσει περισσότερη ίντριγκα απ’ όση πιθανόν να της χρειάζεται. Εχει και μάλιστα μπόλικη, άλλωστε πού υπάρχουν τόσα χρήματα και δεν υπάρχει ίντριγκα; Ομως εδώ οι άνθρωποι της Formula αποδείχτηκαν… τετραπέρατοι, θέλοντας να κερδίσουν ακόμα περισσότερους fans. Και το κατάφεραν, αφού όλο και περισσότερος κόσμος ενδιαφέρθηκε να δει αυτό το τελευταίο grand prix που έκρινε τον πρωταθλητή του 2021.

Ακόμα και τις μέρες του κορωνοϊού και της σκληρής καραντίνας, οι άνθρωποι της Formula 1 κατάφεραν να βάλουν εαυτούς μέσα στα σπίτια ολόκληρου του κόσμου. Με το υπέροχο ντοκιμαντέρ που κυκλοφορεί στο Netflix, το οποίο σε καθηλώνει με τον τρόπο που παρουσιάζει το άθλημα και σε κάνει να θες να βλέπεις το ένα επεισόδιο μετά το άλλο. Τι γίνεται μέσα σ’ αυτό; Επί της ουσίας η Formula 1… ξεγυμνώνεται με τις ίντριγκες, τις κόντρες, το πόσο πολλές φορές οι πιλότοι κάνουν κάτι «out of the book» μόνο και μόνο για ένα βάθρο ή μια θέση στη δεκάδα.

Και το κάνει στοχευμένα. Μέσα απ’ όλη αυτή τη διαδικασία και επιτρέποντας στο Netflix να μπαίνει σε κάθε πιθανό και απίθανο μέρος με μια κάμερα, οι άνθρωποι της Formula 1 κατάφεραν να δημιουργήσουν ήρωες. Οι πιλότοι της είναι παιδιά της διπλανής πόρτας, συνήθως βγαλμένα από οικογένεια που ασχολήθηκε με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ακολούθησαν τα βήματα του μπαμπά τους. Είναι ακριβοπληρωμένοι, αλλά προσιτοί. Και γι’ αυτό πήραν όλο τον κόσμο με το μέρος τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport