
Με απώλειες κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, αν και ο γαλλικός CAC 40 προσπαθεί να διαφοροποιηθεί, με την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων και των χειρότερων από τα αναμενόμενα κέρδη από τις εισηγμένες επιδρούν αρνητικά για ακόμη μία συνεδρίαση.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,41%, με τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών να υποχωρεί κατά 0,7%, ενώ οι μετοχές λιανικής σημειώνουν κέρδη 1,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,29% στις 7.541 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει απώλειες 0,70% στις 15.661 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,14% στις 7.144 μονάδες.
Η επιφυλακτικότητα είναι ίδιον και της σημερινής συνεδρίασης στην Ευρώπη, μετά το sell off στη Wall Street που προκλήθηκε από τις αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων. Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου κινείται σήμερα σε θετικά εδάφη για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2019. Η απόδοση διαμορφώνεται στο 0,0005% από -0,0170%, ενώ νωρίτερα ανήλθε στo 0,0090%.
Στα μάκρο της ημέρας, σε υψηλά 30 ετών βρέθηκε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Δεκέμβριο 2021, αφού διαμορφώθηκε στο 5,7% σε ετήσια βάση και στο +0,3% σε μηνιαία. Οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 3,1% το 2021 με βάση τον ετήσιο μέσο όρο σε σύγκριση με το 2020.
Επίσης, στη Μεγάλη Βρετανία ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε στο 5,4% – το υψηλότερο επίπεδό εδώ και σχεδόν 30 χρόνια – λόγω του υψηλότερου κόστους ρούχων, τροφίμων και υποδημάτων. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 5,2%.


Latest News

Άντεξαν και σήμερα οι ευρωαγορές, ισχυρά τα εβδομαδιαία κέρδη
Αντοχές έδειξαν και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Εισροές κεφαλαίων που αποχωρούν από άλλα περιουσιακά στοιχεία υψηλότερου κινδύνου

Κράτησε τις 1.700 μονάδες το ΧΑ, έθεσε τις βάσεις για υψηλότερα
Ο Απρίλιος αποδεικνύεται «πολύ σκληρός για να πεθάνει» υπερασπίζοντας την φήμη του, ως τον καλύτερο μήνα του έτους

Προβληματίζει και πάλι τη Wall Street ο Τραμπ
Επανέρχονται στην Wall Street οι ανησυχίες για τους δασμούς

Οπισθοχωρεί στην άμυνα το Χρηματιστήριο - Πιέσεις στους πρωταγωνιστές του Απριλίου
Πολλά χαρτοφυλάκια αποζητούν την κατοχύρωση των βραχυπρόθεσμων κερδών

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Προς εβδομαδιαία πτώση οι τιμές του πετρελαίου με φόντο την αύξηση της παραγωγής
To πετρέλαιο διέγραψε τα προηγούμενα κέρδη λόγω των φόβων ότι η παραγωγή μπορεί να είναι υπερβολική σε σχέση με τη ζήτηση

Βρίσκει καύσιμα για υψηλότερα επίπεδα το Χρηματιστήριο
Το Χρηματιστήριο Αθηνών διαθέτει τα καύσιμα ώστε να κλείσει τελείως την ψαλίδα της πτώσης του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου

Γαλλικές στηρίξεις παίρνουν οι ευρωαγορές - Άλμα για τη Safran
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,07%.

Τρίτη ημέρα ανόδου για τις αγορές της Ασίας
Καταλύτης οι πληροφορίες ότι η Κίνα εξετάζει εξαίρεση αμερικανικών προϊόντων από τους δασμούς 125%

Μήπως ήρθε η ώρα για επένδυση σε ασήμι;
Η ιστορία δείχνει ότι το ασήμι θα μπορούσε να ακολουθήσει την άνοδο του χρυσού