Στην ακύρωση των φοιτητικών δανείων 16.000 νέων που φοιτούσαν σε ορισμένα κερδοσκοπικά εκπαιδευτικά ιδρύματα προχωρά το υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το CNBC, το ύψος της ελάφρυνσης ανέρχεται σε συνολικά 415 εκατομμύρια δολάρια.

«Το Υπουργείο παραμένει δεσμευμένο στην απαλλαγή δανειοληπτών (φοιτητών) όταν τα στοιχεία δείχνουν ότι το κολέγιό τους παραβίασε το νόμο και τους κανονισμούς», δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας, Μιγκέλ Καρντόνα.

«Οι φοιτητές βασίζονται στα κολέγιά τους τα οποία θεωρούν ότι είναι ειλικρινή», πρόσθεσε ο Καρντόνα. «Δυστυχώς, τα σημερινά ευρήματα δείχνουν ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι φοιτητές παραπλανήθηκαν, λαμβάνοντας δάνεια για ιδρύματα ή προγράμματα που δεν μπορούσαν να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους».

Η περίπτωση του DeVry

Ενδεικτική της παραπλάνησης φοιτητών, που οδηγήθηκαν σε δανεισμό για να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους, είναι η περίπτωση του Πανεπιστημίου DeVry. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι μεταξύ του 2008 και του 2015, το DeVry παραπλάνησε τους φοιτητές υποστηρίζοντας ότι το 90% των αποφοίτων του που αναζήτησαν ενεργά απασχόληση βρήκαν μια θέση εργασίας στον τομέα σπουδών τους εντός έξι μηνών από την αποφοίτησή τους. Στην πραγματικότητα, η απορρόφηση από την αγορά εργασίας ήταν περίπου 58%.

Η Ντόνα Σώλτς, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου DeVry, είπε ότι το διοικητικό συμβούλιο και η διεύθυνση του ιδρύματος έχουν αλλάξει από όταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διατύπωσε για πρώτη φορά αυτούς τους ισχυρισμούς.

«Πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας δίνει λάθος χαρακτηρισμό στον υπολογισμό του DeVry όσον αφορά το ποσοστό των πτυχιούχων (που αναφέρονταν) σε ορισμένες διαφημίσεις και δεν συμφωνούμε με τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει», είπε η Σώλτς.

Μέχρι στιγμής την περίοδο της διακυβέρνησης Μπάιντεν, περισσότεροι από 100.000 φοιτητές που φέρονται να έχουν εξαπατηθεί από εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν λάβει απαλλαγή από φοιτητικά δάνεια συνολικού ύψους περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης