Με την ίδια τη διοίκηση να προειδοποιεί για ισχυρή μείωση του κύκλου εργασιών τους επόμενους μήνες, απόρροια της νέας επιθετικής πολιτικής της Nike Inc. για απευθείας φθηνότερες πωλήσεις των ειδών της μέσω του δικτύου της, αντί της υφιστάμενης τακτικής της παροχής έκπτωσης χονδρικής, δεδομένου ότι ο κολοσσός αποτελεί και τον βασικό προμηθευτή της Foot Locker.

Το ταμπλό άκουσε αυτήν την εξέλιξη και βύθισε την τιμή της μετοχής της Foot Locker στο ημερήσιο -29,80%, αφενός δίδοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη χαριστική βολή στην ούτως ή άλλως πτωτική μετοχή, αφετέρου χαρίζοντας υπερκέρδη στις θέσεις short, που υφίσταντο ανοιχτές από το σήμα στην αντίσταση των 57,40.

Πλέον, οποιαδήποτε επιστροφή προς τα 35,50 σηματοδοτεί νέο γύρο πωλήσεων, καθώς η μετοχή έχει εισέλθει με πολύ κακό μεσοπρόθεσμο χρηματοοικονομικό timing σε ζώνη υπερπώλησης, με επόμενο επίπεδο τα 21,20.

Κι όλα αυτά, με αποτελέσματα δ’ τριμήνου που σε άλλη περίπτωση θα εκτόξευαν τη μετοχή: τα ανακοινωθέντα κέρδη ανά μετοχή άγγιξαν τα 1,67 δολάρια, κατά 15,67% ανώτερα από αυτά που οι αναλυτές ανέμεναν, με τα συνολικά έσοδα να αγγίζουν τα 2,34 δισεκατομμύρια δολάρια και το περιθώριο κερδοφορίας (NPM) να υπολογίζεται πλέον στο 4,4%, την απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE) στο 29,7% και τον λόγο αξία προς λειτουργικά κέρδη (EV/EBITDA) στο 4,18.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News