
Άγονη υπήρξε και η τρίτη συνάντηση διαπραγμάτευσης για τη νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας ΟΤΟΕ– Τραπεζών που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/3, μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, οι θέσεις που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των τραπεζών για τα μισθολογικά και τα θεσμικά θέματα της κλαδικής ΣΣΕ, απέχουν πολύ ακόμα από τις διεκδικήσεις των τραπεζοϋπαλλήλων και απορρίφθηκαν.
«Οι εκπρόσωποι των τραπεζών δικαιολόγησαν τις θέσεις τους επικαλούμενοι τη δύσκολη συγκυρία και τις πρόσθετες αβεβαιότητες που η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργούν για την οικονομία και για τον κλάδο», σημειώνει η ΟΤΟΕ, η οποία κατέθεσε τα δικά της επιχειρήματα.
Τα επιχειρήματα της ΟΤΟΕ
• Η αρνητική συγκυρία, με κύριο γνώρισμα την ανάφλεξη του πληθωρισμού, πλήττει πρώτα και κύρια το εισόδημα των εργαζομένων, κάτι που οφείλουν και επιβάλλεται να λάβουν σοβαρά υπόψη και οι εργοδότες του κλάδου αλλά και η κυβέρνηση.
• Από τα αποτελέσματα των Τραπεζών, τις εκτιμήσεις ξένων οίκων και αναλυτών, αλλά και από τις ίδιες τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις των CEOs, επιβεβαιώνεται, η σημαντική βελτίωση των βασικών μεγεθών, η βιωσιμότητα και η ενίσχυση της κερδοφορίας των Τραπεζών, καθώς και οι θετικές προοπτικές για την πορεία τους.
• Οι εργαζόμενοι στην 10ετή περίοδο της οικονομικής κρίσης έκαναν σκληρές θυσίες, στηρίζοντας ουσιαστικά τις Τράπεζες, όταν αυτές είχαν απόλυτη ανάγκη.
• Τώρα είναι η σειρά των Τραπεζών, να γυρίσουν σελίδα και να δείξουν έμπρακτα την Εταιρική Κοινωνική τους Ευθύνη και να στηρίξουν ουσιαστικά τους εργαζόμενους, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους στα προηγούμενα δύσκολα χρόνια
Η επόμενη διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών πραγματοποιείται την Τρίτη 22 Μαρτίου και θεωρείται καθοριστική για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων, με ουσιαστικά βελτιωμένες προτάσεις.


Latest News

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.