Μιλώντας στο OT Forum ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα σχέδιο στήριξης των νέων.

Στο πλαίσιο αυτό, απαντώντας σε ερώτηση φοιτήτριας δημοσιογραφίας, είπε ότι μελετάται μια «πολιτική στέγασης» για τα νέα ζευγάρια, τονίζοντας  μάλιστα ότι θα εκμεταλλευτούν τα πολλά κενά διαμερίσματα που υπάρχουν ακόμα και σε περιοχές στο κέντρο της Αθήνας…

«Ανεβαίνουν τα ενοίκια. Αν έχεις δικό σου σπίτι καλώς. Εκεί βοήθησε η γονική παροχή. Αν δεν έχεις, υπάρχει πρόβλημα. Χρειαζόμαστε πολιτική στέγης για τα νέα ζευγάρια και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικός πυλώνας της πολιτικής μας για τη δεύτερη τετραετία, αν με το καλό μας εμπιστευτεί ο κόσμος. Θα είναι μια σύνθετη πολιτική. Έχουμε πάρα πολλά άδεια διαμερίσματα και παραμελημένα. Να σκεφτούμε τι κίνητρα θα δώσουμε για να ξαναμπούν στην αγορά», συμπλήρωσε.

«Προσπαθώ να μπω στα παπούτσια των νέων παιδιών μερικές φορές. Αναλογίζομαι τι σημαίνει η χώρα να πέφτει από κρίση σε κρίση από το 2010 με ελάχιστες ανάγκες. Δεν φανταζόμουν πριν από 30 μήνες ότι θα έπρεπε συνεχώς να διαχειριζόμαστε κρίσεις. Η μόνη “παρηγοριά” είναι ότι είναι εξωγενείς. Είναι παγκόσμιες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Είπε πως τα πράγματα είναι δύσκολα αυτή τη στιγμή «και δεν θέλω να παρουσιάσω εικόνα επίπλαστης αισιοδοξίας όταν ξέρω ότι έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις», «ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει σε μία εβδομάδα, μπορεί σε δύο χρόνια».

Απαντώντας σε ερώτηση του κοινού για τους νέους που έφυγαν από την Ελλάδα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι αυτό αρχίζει και αλλάζει γιατί υπάρχουν περισσότερες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα που μπορούν να καλυφθούν από παιδιά που έφυγαν στο εξωτερικό. «Μου κάνει εντύπωση ότι πολλές εταιρείες που προσλαμβάνουν αυτή την εποχή μου λένε ότι πολλά βιογραφικά είναι παιδιών από το εξωτερικό τα οποία θέλουν να γυρίσουν στην Ελλάδα. Αυτό είναι ενθαρρυντικό. Είναι ένα πρώτο βήμα. Βελτιώνεται επίσης το διαθέσιμο εισόδημα των μισθωτών αυτής της κατηγορίας. Πιστεύω ότι οι νέοι που γυρίζουν πρέπει να αισθάνονται ότι η Ελλάδα πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα παιδιά τα οποία έμειναν. Πρώτο μας μέλημα η μείωση της ανεργίας. Μειώθηκε κατά τέσσερις μονάδες. Δεν είναι λίγο. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε. Το ζήτημα είναι και οι μισθοί που στην Ελλάδα είναι ακόμα χαμηλοί και πρέπει να ευθυγραμμιστούν με την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας. Εργοδότες μου λένε “δεν βρίσκω υπαλλήλους”. Τους λέω “πλήρωσε περισσότερα”. Υπάρχουν κλάδοι που γίνεται αυτό. Θα πρέπει αντιμετωπίσουμε και το θέμα του κατώτατου μισθού. Και εκεί θα γίνει μια όχι ευκαταφρόνητη αναπροσαρμογή», προσέθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα