Οκτώ αεροδρόμια των ΗΠΑ φιγουράρουν στους δέκα πιο πολυσύχναστους αεροπορικούς κόμβους σε όλο τον κόσμο το 2021, σύμφωνα με νέα κατάταξη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, καθώς η άνοδος των εγχώριων ταξιδιών αναψυχής εκτόπισε ορισμένους από τους πολυσύχναστους διεθνείς κόμβους του κόσμου κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο κόμβος της Delta Air Lines, Hartsfield-Jackson στο διεθνές αεροδρόμιο της Αλτάντα, το πιο πολυσύχναστο στον κόσμο πριν από την πανδημία, διατήρησε την πρώτη του θέση στην προκαταρκτική κατάταξη του Airport Council International για το 2021, με 75,7 εκατομμύρια επιβάτες πέρυσι.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Ντάλας/Φορτ Γουόρθ στο οποίο κυριαρχούν οι American Airlines κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 62,6 εκατομμύρια επιβάτες.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ έφτασε στην τρίτη θέση πέρυσι με 58,8 εκατομμύρια άτομα, από την όγδοη θέση το 2020 και την 16η θέση το 2019. Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο εκτινάχθηκε στην έβδομη θέση με 40,3 εκατομμύρια άτομα —μεγάλη βελτίωση μετά την κατάταξη στην 27η θέση το 2020 και στην 31η θέση το 2019.

Σε χαμηλά επίπεδα τα ταξίδια πέρσι

Η κατάταξη δείχνει πώς τα διεθνή ταξίδια παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα το 2021, παρόλο που ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, χαλάρωσαν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς της πανδημίας.

Μπορεί τα αεροδρόμια των ΗΠΑ να βρέθηκαν στην κορυφή της κατάταξης, ωστόσο η επιβατική κίνηση μειώθηκε σε γενικές γραμμές. Η ACI εκτιμά ότι οι αεροπορικές εταιρείες μετέφεραν 4,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους πέρυσι, σημειώνοντας μείωση 50% σε σχέση με το 2019, αλλά αύξηση 25% από το 2020.

Τα εγχώρια ταξίδια αναψυχής στις ΗΠΑ ήταν ένα φωτεινό σημείο στην πανδημία για τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας, αν και στελέχη δήλωσαν ότι αναμένουν τουλάχιστον η ζήτηση για υπερατλαντικά ταξίδια να είναι ισχυρή αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι. Ωστόσο, τα νέα lockdown στην Κίνα έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση την αναζωπύρωση της ζήτησης στην ασιατική χώρα.

Το 2019, τα αεροδρόμια του Πεκίνου, του Ντουμπάι και του Τόκιο είχαν καταλάβει τη δεύτερη, τρίτη και πέμπτη θέση στη λίστα, αντίστοιχα. Το Ντουμπάι συνέχισε να βρίσκεται στην κορυφή της διεθνούς επιβατικής κατάταξης και το 2021.

Η κατάταξη του 2021 (σε παρένθεση η θέση του 2019):

1.Διεθνές Αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον Ατλάντα -ΗΠΑ (1)
2.Διεθνές Αεροδρόμιο Ντάλας/Φορτ Γουόρθ – ΗΠΑ (10)
3. Διεθνές Αεροδρόμιο Ντένβερ – ΗΠΑ (16)
4.Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγο –ΗΠΑ (6)
5.Διεθνές Αεροδρόμιο Λος Άντζελες –ΗΠΑ (3)
6.Διεθνές Αεροδρόμιο Charlotte Douglas, στο Σάρλοτ της Βόρεια Καρολίνα -ΗΠΑ (34)
7.Διεθνές Αεροδρόμιο Ορλάντο – ΗΠΑ (31)
8.Διεθνές Αεροδρόμιο Guangzhou Baiyun, στο Guangzhou – Κίνα (11)
9.Διεθνές Αεροδρόμιο Chengdu Shuangliu, στο Chengdu – Κίνα (24)
10.Διεθνές Αεροδρόμιο Harry Reid, στο Λας Βέγκας, Νεβάδα – ΗΠΑ (30)

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ