Με σημαντικά κέρδη κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, προσπαθώντας να ανακάμψουν από το βαρύ sell off των προηγούμενων ημερών, που έχουν φέρει τον S&P 500 στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους.

Ενίσχυση για όλους τους δείκτες

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 1,16% στις 32.620 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,34% στις 4.043 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,54% στις 11.801 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Peloton Interactive σημειώνουν κατακόρυφη πτώση 17,8%, αφού ανέφεραν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ζημία το πρώτο τρίμηνο του 2022. Ούτε και τα αποτελέσματα της Novavax ικανοποίησαν την αγορά, με τη μετοχή να χάνει 20%, ενώ η μετοχή της AMC σημειώνει άνοδο 6,6%, λόγω των καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο κλάδος της τεχνολογίας

Ο κλάδος της τεχνολογίας έχει υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να μετακινούνται εκτός των αναπτυσσόμενων περιοχών και σε ασφαλή καταφύγια, καθώς οι φόβοι για ύφεση εντείνονται. Σήμερα η εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη, όπως φαίνεται και στην αποκλιμάκωση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου, περίπου 9 μονάδες βάσης, πέφτοντας κάτω από το όριο του 3%.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το τοπικό κατώτατο σημείο στις μετοχές αναμένεται τις επόμενες δύο εβδομάδες, αλλά θα περιμένουμε σαφέστερα σημάδια οποιασδήποτε έστω και προσωρινής σταθεροποίησης του κλίματος κινδύνου», σύμφωνα με τον Ebrahim Rahbari της Citi.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street