Μετά από δύο μήνες ισχυρών κλυδωνισμών, η Wall Street σήμερα ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο μια ανοδική εβδομάδα, καθώς οι δείκτες έκλεισαν με σημαντικά κέρδη.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 1,76% στις 33.212 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,47% στις 4.158 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 3,33% στις 12.131 μονάδες.Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 6,2%, με την άνοδο του S&P 500 να προσεγγίζει το 6,6%. Άνω του 6,8% ήταν η άνοδος στον Nasdaq. Το μεγάλο ερώτημα πλέον που κυριαρχεί στην αγορά είναι εάν το ράλι αυτής της εβδομάδας είναι βιώσιμο ή εάν πρόκειται για ανακούφιση. Ή ακόμη εάν πρόκειται για ένα διάλειμμα ενός μακροχρόνιου sell-off φέτος.Ωστόσο, οι αναλυτές έκαναν λόγο για μια ανάσα που πήραν οι αμερικανικοί δείκτες, με πολλά χαρτοφυλάκια να κάνουν κάποιες προσαρμογές στην αγορά. Βέβαια, οι δείκτες είναι πολύ μακριά από τα υψηλά τους, με τον Nasdaq Composite να βρίσκεται σταθερά σε bear market και τον S&P 500 να έχει χάσει για λίγο περισσότερο από 20% κάτω από το ρεκόρ του την περασμένη εβδομάδα.

Tα μάκρο της ημέρας και η εικόνα στο ταμπλό

Η ώθηση σήμερα ήρθε από τα τελευταία στοιχεία που έδειξαν ότι ο ρυθμός του πληθωρισμού επιβραδύνθηκε λίγο. Ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης αυξήθηκε 4,9% τον Απρίλιο, μετά από ρυθμό 5,2% τον προηγούμενο μήνα. Η συγκεκριμένη τιμή παρακολουθείται στενά από την Federal Reserve κατά τον καθορισμό της πολιτικής.Στο μεταξύ στο επίκεντρο παρέμεινε ο κλάδος της λιανικής, με τις μετοχές της Ulta Beauty να σημειώνουν άνοδο περίπου 9% αφού η εταιρεία ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα. Από την άλλη η Gap υποχώρησε σχεδόν 8% μετά τη μείωση του guidance για τα κέρδη της.Οι μετοχές της τεχνολογίας ήταν μεταξύ των κορυφαίων κερδισμένων στον S&P 500. Η εταιρεία λογισμικού Autodesk σημείωσε άνοδο 7,4% αφού ανέφερε ισχυρά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο. Η Dell Technologies σημείωσε άνοδο 13,6% και η κατασκευάστρια chip Marvell σημείωσε άνοδο 3%. Η Crowdstrike και η Datadog  σημείωσαν άνοδο πάνω από 5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Μεγάλη ανατροπή από τον Nasdaq, στο κόκκινο ο Dow
Wall Street |

Μεγάλη ανατροπή από τον Nasdaq, στο κόκκινο ο Dow

Η αποκλιμάκωση της απόδοσης του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου βοήθησε τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να ανακάμψουν, ωστόσο, η απόδοση των 10ετών διαπραγματεύεται τώρα κοντά στην απόδοση των 2ετών, εξέλιξη που θεωρούν πολλοί στη Wall Street ως ένα δείκτη ύφεσης