Την παραλαβή του νεότευκτου catamaran «Aero 1 Highspeed» που ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Brødrene Aa της Νορβηγίας, ανακοίνωσε η «Attica Group», μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group.

Το «Aero 1 Highspeed» είναι το πρώτο από την παραγγελία τριών υπερσύγχρονων πλοίων τύπου Aero Catamaran, τα οποία θα δρομολογηθούν στις γραμμές του Αργοσαρωνικού, αντικαθιστώντας παλαιότερης τεχνολογίας πλοία του Ομίλου στους συγκεκριμένους προορισμούς.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 21 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.

Καινοτόμα χαρακτηριστικά

Όπως τονίζεται, τα νέα, τελευταίας τεχνολογίας και σύγχρονης αισθητικής πλοία έχουν σχεδιαστεί με καινοτόμα χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν πλήρως τις προσφερόμενες υπηρεσίες, παρέχοντας στους πάνω από 3 εκατομμύρια επιβάτες που διακινούνται ετησίως στις γραμμές του Αργοσαρωνικού, μια νέα και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Mε τη δρομολόγησή
τους θα αυξηθεί η μεταφορική ικανότητα για τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη των νησιών και των τοπικών κοινωνιών.

Τo πλοίο έχει μέγιστη ταχύτητα 32,2 κόμβων με πλήρες φορτίο, ολικό μήκος 36 μέτρα, πλάτος 9,7 μέτρα και μεταφορική ικανότητα 150 επιβατών, ενώ η εσωτερική διαρρύθμιση και γενικότερα ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του στοχεύει στο να προσφέρει στον επιβάτη υψηλού επιπέδου ανέσεις και υπηρεσίες.

Ενδεικτικά:

  • άνετο ταξίδι ακόμα και σε συνθήκες υψηλού κυματισμού, που διασφαλίζουν οι καινοτομίες τόσο στη γάστρα του σκάφους, όσο και στα συστήματα πλοήγησης,
  • ευρύχωροι χώροι ενδιαίτησης επιβατών με μεγάλα παράθυρα για πλήρη θέα και άπλετο φυσικό φωτισμό,
  • αποθήκευση αποσκευών πάνω από τα καθίσματα αλλά και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους,
  • ειδική μέριμνα για τη διευκόλυνση επιβατών με περιορισμένη κινητικότητα,
  • χώρος για τη μεταφορά ποδηλάτων,
  • υψηλών προδιαγραφών χώρος για μεταφορά κατοικίδιων.

«Πράσινη» επένδυση

Η επένδυση της Attica Group στα πλοία τύπου Aero Catamaran συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στη σταδιακή μετάβαση σε μια πιο πράσινη και βιώσιμη οικονομία, μεταξύ άλλων, μέσω της χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου, μειωμένων εκπομπών αέριων ρύπων λόγω ελαφρύτερου υλικού κατασκευής (ανθρακόνημα/carbon fibre) καθώς και της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών μονάδων (solar panels), οι οποίες θα καλύπτουν τις ανάγκες φωτισμού και ηλεκτροδότησης των ξενοδοχειακών υπηρεσιών των πλοίων.

Ο κ. Σπύρος Πασχάλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group και ο κ. Tor Øyvin Aa, Διευθύνων Σύμβουλος του Ναυπηγείου

Κατά την παραλαβή του νέου «AERO 1 Highspeed», ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Attica κ. Σπύρος Πασχάλης, τόνισε πως «σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, η επένδυση στα νέα, καινοτόμα, AERO Catamaran, στηρίζει τη συνεχή προσπάθεια του Ομίλου Attica να προσφέρει υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες με σύγχρονα, καινούρια, γρήγορα πλοία, φιλικότερα προς το περιβάλλον και να συμβάλλει μέσω του τουρισμού, στην ανάπτυξη των νησιών μας προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών τους».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ναυπηγείου Brødrene Aa ,κ. Tor Øyvin Aa, δήλωσε: Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που τα πλοία μας θα πλέουν σύντομα στις απαιτητικές ελληνικές θάλασσες και μας εμπιστεύεται ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς ομίλους, ο οποίος δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία. Είναι το πρώτο πλοίο της νέας φιλοσοφίας μας AERO με αεροδυναμική και ενεργειακά αποδοτική σχεδίαση, συνοδευόμενη από την ελαφριά κατασκευή από ανθρακόνημα/carbon fibre».

Η Attica Group

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των Superfast Ferries, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways και Africa Morocco Link, με συνολικά 32 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

Το ναυπηγείο

Την ίδια ώρα, το ναυπηγείο Brødrene Aa είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή πλοίων από ανθρακόνημα/carbon fibre και από το2002 έχει κατασκευάσει περισσότερα από 70 επιβατηγά πλοία. Το ναυπηγείο συνδυάζει την εξαιρετικά αποδοτική νσχεδίαση της γάστρας του πλοίου με τη χρήση του ελαφρύτερου υλικού κατασκευής από ανθρακόνημα/carbon fibre. Κατασκευάζοντας τα πιο ενεργειακά αποδοτικά πλοία στην αγορά, οι πελάτες του ναυπηγείου επωφελούνται από το χαμηλότερο κόστος καυσίμων, τις χαμηλότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και το χαμηλότερο κόστος συντήρησης

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News