Με μικρές διακυμάνσεις σε επίπεδο γενικού δείκτη, αλλά και πιο επιθετικές παρεμβάσεις σε επίπεδο τίτλων έκλεισε σήμερα η συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παρέμεινε στα τρέχοντα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,23% στις 893,82 μονάδες, με τον τζίρο πέριξ των 63 εκατ. ευρώ.

Για όγδοη ημέρα η αγορά παρέμεινε σε ένα εύρος μεταξύ κυρίως των 890 – 900 μονάδων, καθώς ούτε θέλει να κάνει τη διάσπαση των 900 μονάδων, αλλά ούτε και να πέσει σε επίπεδα που θα ανοίξουν το δρόμο προς τις 870 μονάδες, ακολουθώντας περισσότερο μια παρελκυστική κίνηση εωσότου ξεκαθαρίσει το τοπίο στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής.

Οι αυριανές αποφάσεις της ΕΚΤ

Άλλωστε, η εστίαση παραμένει στις αυριανές αποφάσεις της ΕΚΤ σχετικά με την πολιτικής της. Εάν δεν έχουμε κάποια έκπληξη θα υπάρξει ο οδικός χάρτης της μεταστροφής της νομισματικής πολιτικής μιας κεντρικής τράπεζας που επί 12 συναπτά έτη έχει διατηρήσει ακραία μηδενικά επίπεδα επιτοκίου αναφοράς, με το τρέχον μάλιστα να είναι και αρνητικό (-0,50%).

Διαβάστε ακόμα: Ακόμα πιο επιθετική πολιτική βλέπουν οι αναλυτές

Το momentum δεν είναι θετικό

Πάντως πέραν του παραπάνω, το momentum στην αγορά δεν είναι θετικό, όσο μάλιστα ο γενικός δείκτης δεν επανέρχεται πάνω από τις 895 μονάδες, ενώ η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα συντηρεί ανοιχτό το δρόμο το επίπεδο των 865 μονάδων, ως ζώνη υποδοχής σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, με την αντίσταση να οριοθετείται εν πρώτοις στις 897.

Σύμφωνα με την Trader24, τηρουμένων των αναλογιών, διεφάνη μια πρώτη αρνητική προεξόφληση στο σύννεφο που έχει το σχήμα της ΕΚΤ, καθώς την Πέμπτη αναμένονται πλην εκπλήξεων οι πρώτες σαφείς οδηγίες της Λαγκαρντ σχετικά με την “αναγκαστική” και ιστορικής σημασίας μεταστροφή της νομισματικής πολιτικής μιας κεντρικής τράπεζας που επί 12 συναπτά έτη έχει διατηρήσει ακραία μηδενικά επίπεδα επιτοκίου αναφοράς, με το τρέχον μάλιστα να είναι και αρνητικό (-0,50%). Και αναγνωρίζοντας ότι και οι λοιπές ευρωαγορές δεν είναι και ιδιαίτερα αισιόδοξες προς το παρόν, ο επενδυτικός φόβος μεγαλώνει για κάποιο σενάριο πιο επιθετικό από ό, τι αρχικά έχει διαμηνύσει η Επικεφαλής.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η ΓΕΚ Τέρνα ξεχώρισε με το +3,32%, ενώ θετικά συνέβαλαν οι ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, ΟΠΑΠ, Coca Cola και Aegean, Motor Oil, Quest, Μυτιληναίος, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Λάμδα.

Από την άλλη, η Βιοχάλκο υποχώρησε κατά 2,84%, με τις Eurobank, Titan, Εθνική και ΔΕΗ να δέχονται σημαντικές πιέσεις. Πτωτικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών