Με μικρές διακυμάνσεις σε επίπεδο γενικού δείκτη, αλλά και πιο επιθετικές παρεμβάσεις σε επίπεδο τίτλων έκλεισε σήμερα η συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παρέμεινε στα τρέχοντα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,23% στις 893,82 μονάδες, με τον τζίρο πέριξ των 63 εκατ. ευρώ.
Για όγδοη ημέρα η αγορά παρέμεινε σε ένα εύρος μεταξύ κυρίως των 890 – 900 μονάδων, καθώς ούτε θέλει να κάνει τη διάσπαση των 900 μονάδων, αλλά ούτε και να πέσει σε επίπεδα που θα ανοίξουν το δρόμο προς τις 870 μονάδες, ακολουθώντας περισσότερο μια παρελκυστική κίνηση εωσότου ξεκαθαρίσει το τοπίο στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής.
Οι αυριανές αποφάσεις της ΕΚΤ
Άλλωστε, η εστίαση παραμένει στις αυριανές αποφάσεις της ΕΚΤ σχετικά με την πολιτικής της. Εάν δεν έχουμε κάποια έκπληξη θα υπάρξει ο οδικός χάρτης της μεταστροφής της νομισματικής πολιτικής μιας κεντρικής τράπεζας που επί 12 συναπτά έτη έχει διατηρήσει ακραία μηδενικά επίπεδα επιτοκίου αναφοράς, με το τρέχον μάλιστα να είναι και αρνητικό (-0,50%).
Διαβάστε ακόμα: Ακόμα πιο επιθετική πολιτική βλέπουν οι αναλυτές
Το momentum δεν είναι θετικό
Πάντως πέραν του παραπάνω, το momentum στην αγορά δεν είναι θετικό, όσο μάλιστα ο γενικός δείκτης δεν επανέρχεται πάνω από τις 895 μονάδες, ενώ η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα συντηρεί ανοιχτό το δρόμο το επίπεδο των 865 μονάδων, ως ζώνη υποδοχής σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, με την αντίσταση να οριοθετείται εν πρώτοις στις 897.
Σύμφωνα με την Trader24, τηρουμένων των αναλογιών, διεφάνη μια πρώτη αρνητική προεξόφληση στο σύννεφο που έχει το σχήμα της ΕΚΤ, καθώς την Πέμπτη αναμένονται πλην εκπλήξεων οι πρώτες σαφείς οδηγίες της Λαγκαρντ σχετικά με την “αναγκαστική” και ιστορικής σημασίας μεταστροφή της νομισματικής πολιτικής μιας κεντρικής τράπεζας που επί 12 συναπτά έτη έχει διατηρήσει ακραία μηδενικά επίπεδα επιτοκίου αναφοράς, με το τρέχον μάλιστα να είναι και αρνητικό (-0,50%). Και αναγνωρίζοντας ότι και οι λοιπές ευρωαγορές δεν είναι και ιδιαίτερα αισιόδοξες προς το παρόν, ο επενδυτικός φόβος μεγαλώνει για κάποιο σενάριο πιο επιθετικό από ό, τι αρχικά έχει διαμηνύσει η Επικεφαλής.
Η εικόνα στο ταμπλό
Σε επίπεδο τίτλων, η ΓΕΚ Τέρνα ξεχώρισε με το +3,32%, ενώ θετικά συνέβαλαν οι ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, ΟΠΑΠ, Coca Cola και Aegean, Motor Oil, Quest, Μυτιληναίος, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Λάμδα.
Από την άλλη, η Βιοχάλκο υποχώρησε κατά 2,84%, με τις Eurobank, Titan, Εθνική και ΔΕΗ να δέχονται σημαντικές πιέσεις. Πτωτικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς και Ελλάκτωρ.
Latest News
Έθεσε τις βάσεις για υψηλότερα το ΧΑ, δεύτερη ανοδική εβδομάδα στη σειρά
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε θετικά και αυτήν την εβδομάδα, με τον ΓΔ να σημειώνει κέρδη 0,88%, αλλά τον FTSE 25 να κλείνει στο +0,92%. Ο τραπεζικός κλάδος ενισχύθηκε κατά 1,37%
Κινήσεις χαμηλού ρίσκου στο ΧΑ - Στηρίζουν ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο
Ωστόσο ουδείς αμφισβητεί ότι ο Γενικός Δείκτης βλέπει με μεγαλύτερες προσδοκίες τις 1.500 μονάδες
Με Metlen και Πειραιώς ανέκτησε τις 1.460 μονάδες το ΧΑ
Το ΧΑ βρίσκεται σε διαδικασία αναπροσαρμογής και αφομοίωσης των υψηλών διμήνου
Συντηρεί τα κέρδη του το ΧΑ, με πακέτα σε Eurobank και ΓΕΚ Τέρνα ο τζίρος
Η αγορά δείχνει να διανύει την τρίτη ημέρα της σε ένα στενό εύρος ολίγων μονάδων
Παραμένει η επιφυλακτικότητα πέριξ των 1.460 μονάδων στο ΧΑ
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,24% στις 1.461,07 μονάδες, ενώ ο τζίρος στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι στα 18,2 εκατ. ευρώ
Τι κερδίζουν επενδυτές και οικονομία από την αναβάθμιση του ΧΑ
Τα οφέλη που θα «ξεκλειδώσει» η επιστροφή στις ανεπτυγμένες αγορές – Ο Πατέλης προανήγγειλε νομοσχέδιο για την ανάπτυξη της κεφαλαιαγοράς
Νέα εταιρική ταυτότητα για την ΕΧΑΕ – «Στόχος η αναβάθμιση του ΧΑ», το μήνυμα Κοντόπουλου
Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΧΑΕ Γιώργος Χατζηνικολάου και CEO Γιάννος Κοντόπουλος παρουσίασαν τη νέα στρατηγική και εταιρική ταυτότητα του ομίλου
Σε φάση αφομοίωσης το ΧΑ - Πιέσεις σε Jumbo και ΔΕΗ
Τα επίπεδα των 1.460 μονάδων να απαιτούν τη συγκέντρωση δυνάμεων πριν δοκιμαστούν αποφασιστικά από την αγορά
Ασκήσεις ισορροπίας πέριξ των 1.460 μονάδων για το ΧΑ
Τα βαρίδια της προσπάθειας του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Ελέγχει τις πιέσεις του το ΧΑ - Στα ύψη η μεταβλητότητα
Τα χαρτοφυλάκια θέλουν να αποκομίσουν μέρος των κερδών του πρώτου δεκαημέρου του μήνα