Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, αποτυπώνοντας τα ολοένα και αυξανόμενα σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης, σε συνδυασμό με τη νέα άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,22% στις 33.106 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,10% στις 4.157 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,26% στις 12.207 μονάδες.

Ανησυχίες για την ανάπτυξη

Αρνητικά στις αγορές έχει επιδράσει η νέα ανακοίνωση του δείκτη GDPNow της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, ο οποίος δείχνει τώρα ρυθμό ανάπτυξης μόλις 0,9% για το δεύτερο τρίμηνο, από 1,3% την περασμένη εβδομάδα. Την ίδια ώρα, η ζήτηση στεγαστικών δανείων έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Ένωση Τραπεζιτών Στεγαστικών δανείων.

Καθώς η Federal Reserve συνεχίζει να σφίγγει τις νομισματικές συνθήκες, οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη και τα εταιρικά κέρδη θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις μετοχές, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Mohamed El-Erian. Άλλωστε, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου εκτινάχθηκε ξανά πάνω από το 3%.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές των ημιαγωγών (microchip) υστερούν σήμερα, με την Intel να υποχωρεί περισσότερο από 4% και τη Marvell Technology να σημειώνει πτώση 2%.

Στο μέτωπο των κερδών, οι μετοχές της Ollie’s Bargain Outlet Holdings υποχωρούν περισσότερο από 1%, αφού η εταιρεία δεν ικανοποίησε με τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Η Campbell Soup, ωστόσο, κινήθηκε υψηλότερα κατά περίπου 3% μετά από τα ισχυρότερα από το αναμενόμενο αποτελέσματά της.

Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Μάιο την Παρασκευή. Πολλοί πιστεύουν ότι η διαμόρφωσή του θα είναι κρίσιμη για την πορεία της πολιτικής της Fed και για το αν η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια κατά μισή μονάδα κάθε φορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street