Διακύμανση εντός στενού εύρους είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τη διστακτικότητα να παραμένει βασικός οδηγός των περισσοτέρων χαρτοφυλακίων. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,14% στις 893,03 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 22 εκατ. ευρώ.

Σε αναμονή της ΕΚΤ

Το momentum στην αγορά δεν είναι θετικό, όσο μάλιστα ο γενικός δείκτης δεν επανέρχεται πάνω από τις 895 μονάδες, ενώ η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα συντηρεί ανοιχτό το δρόμο το επίπεδο των 865 μονάδων, ως ζώνη υποδοχής σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, με την αντίσταση να οριοθετείται εν πρώτοις στις 897.

Σύμφωνα με την Trader24, τηρουμένων των αναλογιών, διεφάνη μια πρώτη αρνητική προεξόφληση στο σύννεφο που έχει το σχήμα της ΕΚΤ, καθώς την Πέμπτη αναμένονται πλην εκπλήξεων οι πρώτες σαφείς οδηγίες της Λαγκάρντ σχετικά με την “αναγκαστική” και ιστορικής σημασίας μεταστροφή της νομισματικής πολιτικής μιας κεντρικής τράπεζας που επί 12 συναπτά έτη έχει διατηρήσει ακραία μηδενικά επίπεδα επιτοκίου αναφοράς, με το τρέχον μάλιστα να είναι και αρνητικό (-0,50%). Και αναγνωρίζοντας ότι και οι λοιπές ευρωαγορές δεν είναι και ιδιαίτερα αισιόδοξες προς το παρόν, ο επενδυτικός φόβος μεγαλώνει για κάποιο σενάριο πιο επιθετικό από ό, τι αρχικά έχει διαμηνύσει η Επικεφαλής.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Σαράντης και ΓΕΚ Τέρνα ξεχωρίζουν με τα σημαντικά κέρδη τους, όπως και οι Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ και Aegean. Θετικά κινούνται οι ΟΤΕ, Coca Cola, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετεέλαια, Ελλάκτωρ και Eurobank, ενώ από την άλλη, αρνητικοί πρωταγωνιστές είναι οι Εθνική και Πειραιώς. Σε πτωτικά εδάφη κινούνται και οι Jumbo, Βιοχάλκο, Titan, Quest, Alpha Bank, ΔΕΗ και ΟΛΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών