Εκτίναξη των κρατήσεων κατά 7%-9% υψηλότερα από τα προ πανδημίας επίπεδα αναμένει η μεγαλύτερη οικονομική αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, η Ryanair.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Michael O’Leary, ο οποίος μίλησε στο Reuters, ο συντελεστής φορτίου, ένα μέτρο του κατά πόσο μια αεροπορική εταιρεία καλύπτει τις διαθέσιμες θέσεις, υπολογίζεται στο 94% τον Ιούνιο, φθάνοντας κοντά στα επίπεδα πριν την πανδημία του κορωνοϊού. Και ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος φαίνονται πολύ δυνατοί με υψηλότερους συντελεστές φορτίου και επίσης υψηλότερες κρατήσεις, πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για αύξηση μεταξύ 7% και 9%.

Όσον αφορά τις ελλείψεις προσωπικού στα αεροδρόμια, ο επικεφαλής της Ryanair ανέφερε ότι αντιμετωπίζονται με προσλήψεις.

Αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στις συνομιλίες με τη Boeing για αγορά νέων αεροσκαφών, ο ίδιος είπε ότι δεν υπήρξε καμία πρόοδος και εμφανίστηκε για άλλη μια φορά επικριτικός απέναντι στην αεροναυπηγική εταιρεία, λέγοντας ότι η Ryanair μίλησε για τελευταία φορά με την Boeing “πριν από δύο ή τρεις μήνες”.

Σε ό, το αφορά τις παραγγελίες που δέχεται η Boeing, σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ντέιβ Καλχούν, «η ζήτηση για αεροσκάφη ανακάμπτει δυναμικά, όπως δεν την έχω δει ποτέ. Νομίζω ότι θα γίνει ακόμη πιο δυνατή». Η ζήτηση για αεροσκάφη «είναι κάτι περισσότερο από μία φούσκα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή