Τον χαμηλότερο αριθμό νέων αυτοκινήτων από το 1996 κατέγραψε η Ευρώπη τον Ιούνιο, με κάτι περισσότερο από 1,06 εκατομμύρια οχήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η ευρωπαϊκή ένωση αυτοκινήτων, ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες βλέπουν τις πωλήσεις τους να μειώνονται κατά σχεδόν 50%.

Εκ των μεγαλυτέρων κατασκευαστών, αυτός που επλήγη περισσότερο ήταν ο Όμιλος Volkswagen με σχεδόν ένα τέταρτο λιγότερες πωλήσεις από τον περασμένο Ιούνιο. Για το σύνολο του πρώτου εξαμήνου, τη μεγαλύτερη πτώση έχει καταγράψει η Stellantis με ποσοστό 21,1%.

Μεταξύ των μικρότερων εμπορικών σημάτων, οι νέες ταξινομήσεις της Volvo μειώθηκαν κατά 47,9% τον Ιούνιο και 28,5% κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ ο Όμιλος Jaguar Land σημείωσε μικρότερη πτώση τον Ιούνιο στο 13,2%, αλλά την απότομη βουτιά στο σύνολο του εξαμήνου κατά 34,7%.

Διαβάστε επίσης – ΕΕ: Τα καινούρια αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη θα πρέπει να είναι κλιματικά ουδέτερα από το 2035

Εκρηκτικό μείγμα

Ο πληθωρισμός, τα σημεία συμφόρησης στην εφοδιαστική αλυσίδα, τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού σε ορισμένες χώρες και η συνεχιζόμενη έλλειψη chip είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που μαστίζουν την αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, η οποία καταγράφει 12 συνεχόμενους μήνες πτώσης.

Διαβάστε επίσης- Αυτοκίνητο: Το 28% του συνόλου παγκοσμίως κυκλοφορεί στην Ευρώπη

Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες από τη BMW έως τη Stellantis ανέφεραν τις τελευταίες εβδομάδες πτώση των πωλήσεών τους παγκοσμίως εν όψει των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου αργότερα αυτόν τον μήνα. Και οι τέσσερις μεγάλες αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία – ανέφεραν μείωση στις ταξινομήσεις αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή