
«Αιχμές» για εμπρησμό στην Πεντέλη άφησε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή, χθές Τρίτη, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.
Χωρίς να κατονομάζει, ο υπουργός είπε πως όσον αφορά τα αίτια της φωτιάς στην Πεντέλη έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα ή κεραυνό. «Όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» είπε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε επίσης: ΔΕΔΔΗΕ: Σε εξέλιξη η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής
«Είναι αντίξοες οι συνθήκες»
Ακόμα, μιλώντας για τη διαχείριση της πυρκαγιάς έκανε λόγο για αντίξοες συνθήκες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η πυροσβεστική.
«Κάθε πυρκαγιά αφήνει πληγές. Χάνουμε ένα κομμάτι φυσικού πλούτου, χάνονται περιουσίες και δυστυχώς κάποιες φορές χάνονται και ανθρώπινες ζωές» είπε αρχικά.
«Χθες και σήμερα αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά στην περιοχή της Πεντέλης. Εξελίσσονται και άλλες δύο πυρκαγιές, στη Βένιζα Μεγάρων και στη Σαλαμίνα. Στα Μέγαρα συνδράμουν 14 εναέρια μέσα. Νομίζω είναι ακόμη μια απόδειξη του δύσκολου και σκληρού έργου που έχει μπροστά της η Πυροσβεστική» είπε.
«Ειδικά η Αττική έχει υποφέρει πολύ από πυρκαγιές, με πολύ μεγάλο κόστος. Η χθεσινή πυρκαγιά είχε όλα τα χαρακτηριστικά για να φέρει μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Οι ριπές ανέμου ξεπερνούσαν κατά διαστήματα τα 110 χλμ./ώρα» υπογράμμισε σε άλλο σημείο.
«Είναι αντίξοες συνθήκες που δεν αντιμετωπίζει μόνο η χώρα μας, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη. Η Μεσόγειος είναι το hot spot της κλιματικής αλλαγής» είπε σε αυτό το πλαίσιο.
«Πιλότοι επιχειρούσαν με κίνδυνο της ζωής τους»
«Πιλότοι επιχειρούσαν με κίνδυνο της ζωής τους. Το 112 λειτούργησε έγκαιρα. Οι δασικές μας υπηρεσίας συνεργάζονται πολύ καλά με την Πυροσβεστική. Ενώσαμε δυνάμεις και καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά χθες στην Πεντέλη» εξήγησε μιλώντας για το δύσκολο έργο των πυροσβεστών.


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα