Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα επηρέασαν τις τοποθετήσεις, την ώρα που οι επενδυτές προσπάθησαν να αποτιμήσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων αποφάσεων της Federal Reserve για το βασικό της επιτόκιο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 1%, με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο να κερδίζει 2,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 έχασε κατά 0,04% στις 7.345 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,88% στις 13.282 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,30% στις 6.339 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ασιατικά χρηματιστήρια: Με άνοδο οι δείκτες πλην Hang Seng

Απώλειες για την Barclays

Σε επίπεδο τίτλων, η Barclays σημείωσε απώλειες 5% σήμερα καθώς ανακοίνωσε πτώση 48% στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου μετά τη λήψη μιας σημαντικής πρόβλεψης σχετικά με ένα δαπανηρό εμπορικό λάθος στις ΗΠΑ. Η βρετανική τράπεζα ανέφερε καθαρά κέρδη 1,071 δισ. λιρών.

Διαβάστε επίσης: Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδια στην άνοδο

Από την άλλη, η κατασκευαστής ανεμογεννητριών Vestas κέρδισε κατά 16%, ενώ η γαλλική ασφαλιστική εταιρεία Scor υποχώρησε περισσότερο από 17%, με τα αποτελέσματά τους να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Στα μάκρο της ημέρας, ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία αυξήθηκε τον Ιούλιο στο 8,5%, από 8,2% τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι περαιτέρω περικοπές στις παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία δημιούργησαν ανησυχία ότι οι τιμές της ενέργειας που ήδη σημειώνουν ρεκόρ, θα ανέβουν ακόμη υψηλότερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές