Με φρέσκα ακόμη τα καλά νέα των υψηλών επιδόσεων της για το δεύτερο τρίμηνο, η Apple βάζει πλώρη για την έκδοση νέου χρέους ύψους 5,5 δισ. δολαρίων, χρήματα που θα αξιοποιηθούν για την επαναγορά μετοχών και την διανομή μερισμάτων, για να επιβραβεύσει τους μετόχου της.

Συγκεκριμένα, ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν, πως η εταιρεία επεξεργάζεται ένα σχέδιο τεσσάρων εκδόσεων με ομόλογα 7 ετών, 10 ετών, 30 και 40 ετών. Οι εκδόσεις θα έχουν βαθμολογία ΑΑΑ από την Moody’s, δεδομένου πως ο διεθνής οίκος αναβάθμισε την εταιρεία τον περασμένο Δεκέμβριο και ΑΑ+ από την S&P Global.

Διαβάστε επίσης: Ούτε ο πληθωρισμός δεν… φρενάρει τη ζήτηση για τα iPhone 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο τεχνολογικός κολοσσός έχει υποβάλει ήδη τα σχετικά έγγραφα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC). Με την έκδοση αυτή ο συνήθως… χλιαρός Αύγουστος θα πάρει «φωτιά» φουντώνοντας το ενδιαφέρον για τον τεχνολογικό κλάδο που πέρασε δύσκολα τους πρώτους μήνες της χρονιάς.

Η Goldman Sachs, η BofA και η JP Morgan πρόκειται να αναλάβουν τις εκδόσεις.

Τα χρήματα που θα αντληθούν θα αξιοποιηθούν για την επαναγορά μετοχών για την ενίσχυση της μετοχής της Apple, όπως επίσης για επενδυτικές κινήσεις, εξαγορές, αλλά και αποπληρωμή τμήματος του χρέους της εταιρείας.

Υψηλές επιδόσεις

Ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε, προ ημερών, καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο.

Τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,20 δολάρια ανά μετοχή, μειωμένα κατά 8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, αλλά υψηλότερα από τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για κέρδη στα 1,16 δολάρια ανά μετοχή.

Τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις έφτασαν τα 83 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 2% σε ετήσια βάση, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 82,81 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή