Καλύτερη επικοινωνία με τους 174.000 υπαλλήλους της, προς αναζήτηση νέων ιδεών, επιδιώκει η διοίκηση της Google. Για το λόγο αυτό ο CEO, Σούνταρ Πιτσάι, ανακοίνωσε την δρομολόγηση μιας νέας πρωτοβουλίας που θα έχει στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της εταιρείας και την βελτίωση της.

Βεβαίως, στη συνάντηση που διεξήχθη πριν λίγες ημέρες, μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων, το προσωπικό έδειξε σε πρώτη φάση να ανησυχεί κυρίως για πιθανές απολύσεις με τις φήμες να έχουν φουντώσει για τα καλά μετά τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της Google για το δεύτερο τρίμηνο.

Διαβάστε επίσης: Google: «Πράσινο» πρόγραμμα ύψους 30 εκατ. δολαρίων

Η εταιρεία ανακοίνωσε πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα έσοδα και κέρδη για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, με τον ρυθμό ανάπτυξης των εσόδων να επιβραδύνεται στο 13% για το τρίμηνο και κατά 62% σε σχέση με πέρυσι, όταν η Google ανθούσε έχοντας εκμεταλλευτεί την ευφορία που επικρατούσε στην οικονομία και την κατανάλωση με την άρση των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού.

Νέες συνθήκες

Ένα χρόνο μετά οι συνθήκες έχουν αλλάξει και η εταιρεία έχει ανακοινώσει επισήμως πως θα επιβραδύνει το ρυθμό των νέων προσλήψεων και των επενδύσεων μέχρι και το 2023, αν και οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να ανησυχούν και για απολύσεις.

Εξάλλου και ο ίδιος ο Πιτσάι σχολίασε πως η παραγωγικότητα της εταιρείας δεν βρίσκεται στα επίπεδα που θα έπρεπε δεδομένου και του όγκου των εργαζομένων της, αν και σίγουρα δεν βοηθά και το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον που είναι γεμάτο αβεβαιότητα.

Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος κάλεσε το προσωπικό να βοηθήσει για την δημιουργία μιας κουλτούρας που θα είναι περισσότερο επικεντρωμένη στους στόχους της εταιρείας, τα προϊόντα και τους πελάτες της. «Θα ήθελα να έχω όλη τη βοήθεια σας» τόνισε και για το σκοπό αυτό θα δρομολογηθεί η πρωτοβουλία του «Simplicity Sprint», ώστε να αλιευτούν νέες ιδέες για ταχύτερη ανάπτυξη προϊόντων.

Οι δίαυλοι επικοινωνίας θα παραμείνουν ανοιχτεί μέχρι και τις 15 Αυγούστου, ώστε οι εργαζόμενοι να μοιραστούν τις ιδέες τους, μέσα και από την συμπλήρωση εσωτερικών υπομνημάτων προς την διοίκηση. Είναι μια απόπειρα από την εταιρεία «να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα, πιο γρήγορα» σχολίασε ο Πιτσάι.

Πάντως, το CNBC σε ρεπορτάζ του υποστηρίζει πως είδε ένα τέτοιο υπόμνημα και τις ερωτοαπαντήσεις που έχει και σχολιάζει πως, πέρα από την καταγραφή ιδεών, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εντοπιστούν τα τμήματα, όπου θα μπορούσαν να γίνουν περικοπές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μητρικής Alphabet, ο αριθμός των εργαζομένων έχει αυξηθεί κατά 21% στα 174.014 άτομα, από τα 144.056 που αριθμούσε πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα